Universiteit voor Humanistiek



Promovenda wint prijs van NVOA Onderzoeksfonds

Promovenda Kerstin van Tiggelen heeft als eerste een prijs gewonnen van het NVOA Onderzoeksfonds dat vrouwelijke onderzoekers op het gebied van organiseren en organisaties wil ondersteunen. Van Tiggelen verricht onderzoek naar de reactie van professionals op gaten in de regels.

Van Tiggelen bekijkt hoe regelgeving zich ontwikkelt onder invloed van de omgeving. Managementonderzoek naar regelgeving gaat meestal over de spanning die professionals ervaren als opgestelde regels de praktijk niet volledig afdekken, en de manier waarop dit de werking van een organisatie beïnvloedt. Regels zijn in deze benadering vaak een vaststaand gegeven, waar professionals zich mee geconfronteerd zien.

Maar in het dagelijks werken met regels en het omgaan met de gaten hierin, oefenen professionals invloed uit op de praktijk van de organisatie. Door de focus te leggen op deze interactie, benadert Van Tiggelen professionals niet als uitvoerders van regels maar als spelers, die een actieve rol hebben in de dynamiek van regels en de werking van hun organisatie.

Kerstin van Tiggelen hoopt volgend jaar te promoveren aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift Following the white rabbit. Rule users' effects on the life cycle of holes in rules. Eerste promotor is prof. dr. Gerty L.M. Lensvelt-Mulders.

Het NVOA Onderzoeksfonds is voortgekomen uit het Netwerk Vrouwelijke Organisatie Adviseurs. Het doel van het NVOA Onderzoeksfonds is om vrouwen die aan een promotie over organiseren en organisatieadvies werken, tegemoet te treden met aanvullende financiering.