Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Gebruik ruimte buurthuizen verlengd

7 november 2011

Het stadsdeel is bezig een aantal buurthuizen om te vormen naar Huizen van de Wijk. Op dit moment is het nog niet mogelijk om daar ruimte voor activiteiten te reserveren voor 2012. Groepen die nu in deze toekomstige Huizen van de Wijk ruimte gebruiken, kunnen dat de eerste drie maanden van 2012 blijven doen.

De wijkcentra en welzijnsorganisaties gaan vanaf begin volgend jaar vanuit deze Huizen van de Wijk activiteiten voor bewoners aanbieden. Bewoners kunnen daar ook zelf activiteiten organiseren. Het worden `huizen' met activiteiten voor er door bewoners. De vrijwilligers die nu werkzaam zijn voor buurthuizen en wijkcentra zijn daar volgend jaar van harte welkom.

De locaties vijf Huizen van de Wijk zijn:

* Buurtcentrum De Pijp

* Rijnstraat 115

* Buurtcentrum Olympus

* Coenen-Lydia

* MFC Binnenhof

In november wordt bekend wie de programmeur wordt van elk van de Huizen van de wijk. De programmeurs bepalen samen met bewoners welke activiteiten daar een plekje krijgen

Begin volgend jaar is de bezetting en programmering per Huis van de Wijk duidelijk en kan de planning voor de rest van het jaar worden ingevuld. In de Huizen van de Wijk zal ruimte blijven voor vrijwilligers, bewonersinitiatieven en bewonersgroepen. In december zal meer duidelijk worden over de werkwijze, huurprijzen, en bij wie u meer informatie kunt verkrijgen.

---