Ingezonden persbericht



---


-PERSBERICHT-

HET GROTE AFTELLEN IS BEGONNEN...

SLOT MARSEPEINSTEIN IS VANAF 7 NOVEMBER TERUG OP NICKELODEON MET EEN NIEUW EN SPANNEND SINTERKLAASVERHAAL

Amsterdam, 25 oktober 2011

De Sint en zijn Pieten stappen in Spanje bijna op de stoomboot richting Nederland en ook Nickelodeon maakt zich op voor de gezellige Sinterklaasperiode. En daar hoort, naast cadeautjes en pepernoten, natuurlijk een spannend Sinterklaasverhaal bij. Op 7 november start een gloednieuw seizoen van de populaire serie Slot Marsepeinstein.

In de eerste aflevering is te zien hoe een vrolijke stoet Pieten samen met Sinterklaas naar Slot Marsepeinstein onderweg is om pakjesavond tot in de puntjes voor te bereiden. Cadeaus worden ingepakt, marsepein wordt zo lekker mogelijk gemaakt en er wordt hard geoefend op het dakenparcours; iedereen heeft er zin in! Maar wat niemand weet is dat een oude bekende Slot Marsepeinstein stiekem wel heel goed in de gaten houdt.

Die oude bekende is Wout Coehoorn en hij bespioneert Slot Marsepeinstein niet voor niets. Wout had namelijk vroeger de wens om Zwarte Piet te worden, maar werd nooit toegelaten tot de Pietenschool. Dat steekt hem nog steeds en zijn uiteindelijke doel is dan ook om pakjesavond te saboteren.

Als Hoofdpiet gewond raakt tijdens een uitstapje naar het dorp, grijpt Wout zijn kans. Hij doet zich voor als dokter en neemt Hoofdpiet mee naar huis om hem te verzorgen. Daar wikkelt hij Piets been in gips, waardoor hij niet meer weg kan. Met het tijdelijk uitschakelen van Hoofdpiet neemt Wouts masterplan steeds meer vorm aan (Wout zal de Sint allerlei opdrachten geven om de weg naar Hoofdpiet te kunnen vinden). Met allerlei opdrachten lokt Wout de Sint en zijn Pieten uit Slot Marsepeinstein en kan hij op slinkse wijze alle cadeautjes stelen.

Maar Wout heeft geen rekening gehouden met de streken van de pientere Pietentweeling Jaap en Jacobientje. Dit vrolijke duo is zo op elkaar ingespeeld dat ze bijna elke opdracht tot een goed einde weten te brengen. De tweeling zet alles op alles om Wout te stoppen en Hoofdpiet terug te vinden. Maar wat moeten ze doen wanneer het grote boek van Sinterklaas plotseling verdwijnt en Amerigo, het trouwe paard van de Sint, uit zijn stal is ontvoerd? Zal pakjesavond dit jaar dan echt in het water vallen?

Sinterklaas op Nick Jr. en Kindernet
De jonge kijkers van Kindernet en Nick Jr. maken vanaf 7 november kennis met Sinterklaas toen hij nog een kleine kleuter was. In de animatieserie Kleine Klaas wordt de goedheiligman gevolgd tijdens zijn jonge jaren. Samen met zijn ezel Afrigo en zijn allerbeste vriend Pedro beleeft hij de leukste avonturen. Van wie heeft hij de stoomboot gekregen, waarom kan hij zo goed dichten en waarom stopt hij cadeaus in schoenen? Kortom hoe werd hij Sinterklaas?

Slot Marsepeinstein: vanaf 7 november elke schooldag om 07.45 en 17.15 uur te zien op Nickelodeon

De spannende finale van Slot Marsepeinstein is te zien op 2 december.

Het weekend voor pakjesavond (3 en 4 december) staat in het teken van de Slot Marsepeinstein marathon. Dan wordt de hele serie nog eens van het begin af aan uitgezonden.

Kleine Klaas: vanaf 7 november elke schooldag om 07.30 uur te zien op Kindernet en om 10.45 uur op Nick Jr.

www.nickelodeon.nl

Het portfolio van Nickelodeon Nederland bestaat uit de zenders Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick, Kindernet en de digitale kanalen Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits.

-EINDE BERICHT-





Ingezonden persbericht