Gemeente Soest

Start bouwrijp maken Dorpsplein Soesterberg

2 november 2011

Op 7 november 2011 start de gemeente met het bouwrijp maken van het Dorpsplein in Soesterberg. Aannemer Dura Vermeer gaat op deze plek twintig appartementen en zeven ééngezinswoningen bouwen.

We beginnen met het verwijderen van de verharding van het parkeerterrein en een deel van het trottoir langs de Plesmanstraat. Ook wordt een aantal bomen gekapt. Daarna verwijderen de nutsbedrijven de kabels en leidingen. Na afronding van deze werkzaamheden worden de bomen die er nog staan verplaatst naar hun nieuwe locaties en begint Dura Vermeer met de voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van de bouwketen en het zetten van bouwhekken.

Ontwikkeling

De gemeente Soest is verheugd dat het bouwrijp maken van het Dorpsplein nu van start gaat. Het voormalige appartementencomplex is in 2010 gesloopt waarna het gebied is gesaneerd en het nu al geruime tijd braak ligt. De ontwikkeling van het Dorpsplein maakt deel uit van het Masterplan Soesterberg.

Omwonende

Door het verwijderen van het parkeerterrein neemt de parkeergelegenheid in het gebied af. Daardoor moeten mensen mogelijk wat verder lopen dan men tot nu toe gewend is. De werkzaamheden zullen enige hinder met zich meebrengen. Uiteraard wordt getracht dit zoveel mogelijk te beperken. De rijweg zelf blijft ongemoeid waardoor de verkeersdoorstroming gewaarborgd blijft.