Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht, 07-11-2011

Man aangehouden

AMERSFOORT Op zondagavond werd een man aangehouden, omdat hij een vuurwapen in zijn auto had liggen.

Rond 20.00 uur hielden agenten een fietsverlichtingcontrole op het Eemplein. Zij zagen dat een auto met hoge snelheid de rotonde op reed. Ze gingen achter de bestuurder aan en hielden hem staande op de Limburgsestraat. Ze controleerden de 18-jarige man uit Amersfoort. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. De man werd aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Fietsverlichtingcontroles

AMERSFOORT Op zondagmiddag en avond werden op verschillende locaties fietsverlichtingcontroles gehouden. In totaal werden er zeven bekeuringen uitgeschreven.

De politie hield tussen 15.00 en 23.00 uur op verschillende locatie fietsverlichtingcontroles. Agenten controleerden op de Kwekersweg, de Leusderweg, de Kleine Koppel, de Hooglandsepoort, Het Masker, de Eemlaan, de Nijverheidsweg-noord, de Fazantenstraat, de Meridiaan. Op de Kleine Koppel kregen vier personen een bekeuring en op de Eemlaan kregen twee personen een bekeuring. Op één van de andere locaties werd nog een bekeuring uitgeschreven, omdat de fietsverlichting niet in orde was.