KNHS

Merel Blom levert topprestatie in Temecula
7 november 2011
Merel Blom - Rumour Has It

TEMECULA (KNHS) - In het Amerikaanse Temecula werd de internationale Galway Downs drie sterren eventingwedstrijd verreden en daarin leverde Merel Blom (Breukelen) met Rumour Has It een voortreffelijke prestatie door als vijfde te eindigen.

Na de dressuur stond Blom nog achtste, in een veld van 36 starters. Dankzij een foutloze cross, die zij iets te langzaam reed, klom zij naar de zesde plek om daarna dankzij een foutloze springproef op te klimmen naar de uiteindelijke vijfde plaats in de eindstand. Blom eindigde met exact hetzelfde aantal strafpunten als de Canadese Lisa Marie Fergusson met Smart Move. Fergusson noteerde in de cross echter 2.8 strafpunt voor het overschrijden van de tijd en Blom moest 8.8 strafpunt voor de overschrijding van de tijd accepteren Dan zeggen de reglementen dat bij een gelijk aantal strafpunten de combinatie die in de cross de optimale tijd het dichtst benaderde hoger in de uitslag wordt geplaatst.
Het was best een zware cross, want vijftien van de 36 combinaties staakten de strijd. De zege ging naar James Alliston, geboren in Engeland maar nu woonachtig in San Francisco, met Jumbo's Jake.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.galwaydowns.com

Uitslag CCI***:


1) James Alliston - Jumbo's Jake - 45.40

2) Jollie Wentworth - Good Knight - 53.60

3) Barbara Crabo - Eveready II - 55.20

5) Merel Blom (Breukelen) - Rumour Has It - 59.00

Foto Merel Blom en Rumour Has It door: www.melissen.net