Project Gemeente Westland

Officiële start aardwarmteboring

Publicatiedatum: 05-11-2011

Op zaterdag 5 november werd officieel gestart met de voorbereidende werkzaamheden om te komen tot de eerste aardwarmteboring in Westland. Initiatiefnemer Green Well Westland BV laat twee pijpen van 50 cm doorsnede boren tot een diepte van 100 meter. De verwachting is dat er in december daadwerkelijk gestart kan worden met het boren naar aardwarmte. Warm water van 2.800 meter diepte wordt gebruikt om de aangesloten bedrijven van energie te voorzien.

In Green Well Westland BV werken de glastuinbouwbedrijven Zwingrow, Zeurniet, G. Verkade BV, Teun Valstar BV en J.C.M. Mulder samen. Het aardwarmteproject van Green Well Westland BV wordt ondersteund vanuit de Westland Agenda. Rabobank Westland heeft EUR 1 mln. geschonken aan de Westland Agenda. De gemeente heeft eveneens EUR 1 mln. beschikbaar gesteld. Met deze EUR 2 mln. worden twee aardwarmte- initiatieven ondersteund. Een deel van het bedrag ontvangen
de initiatiefnemers als tegemoetkoming in de kosten. Het andere deel wordt gebruikt om boorrisico's en/of financieringsrisico's af te dekken.

Bij de starthandeling was wethouder Theo Duijvestijn (economische zaken en agribusiness) aanwezig.