VerkeersInformatieDienst


Afsluitingen rijstroken in regio Amsterdam

7 november 2011, 08:07
Bij diverse ongevallen zijn maandagmorgen in de regio Amsterdam rijstroken afgesloten.

Op de A8 Zaandam - Amsterdam gebeurde ter hoogte van Oostzaan een ongeval waarbij in eerste instantie alleen de linkerrijstrook werd afgesloten. Om 07:30 uur kwam daar nog een rijstrook bij die om 08:00 uur weer vrijgegeven kon worden. De linkerrijstrook werd rond 08:05 uur vrijgegeven.

Op de buitenring van de A10 gebeurde een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenwagen. De politie heeft het vermoeden dat het ging om een 'dodehoeksituatie' waarbij de chauffeur van de vrachtwagen de auto over het hoofd heeft gezien. De personenwagen kwam tegen de geleiderail terecht en de bestuurster raakte daardoor met haar hoofd de hoofdsteun en het portier. Aanvankelijk werd gemeld dat er sprake was van letsel, maar dat bleek niet het geval. Ter hoogte van het knooppunt De Nieuwe meer wereden tot 08:15 uur twee rijstroken afgesloten. Om 08:25 uur konden de rijstroken worden vrijgegeven.

Eerder stond er op de A7 Hoorn - Zaandam tussen een vrachtwagen met pech waardoor tussen Avenhorn en Purmerend-Noord de linkerrijstrook werd afgesloten.

De gemiddelde filelengte die bij de drie incidenten ontstond was vijf kilometer.