Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht

Vernieuwde website changingdiabetes.nl online
Dé bron van informatie voor mensen met diabetes en hun omgeving

Alphen aan den Rijn, 7 november 2011 - Novo Nordisk lanceert de geheel vernieuwde website www.changingdiabetes.nl. De website is bedoeld voor iedereen met diabetes type 1 en 2 en biedt niet alleen uitgebreide, actuele informatie over alle aspecten die samenhangen met diabetes, maar ook de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten en kennis en ervaringen met hen te delen. De vernieuwde website is overzichtelijker en gebruikersvriendelijker geworden. Uiteraard is het diabetesjongerenpanel Young Voices ook op de nieuwe website vertegenwoordigd.

www.changingdiabetes.nl is al jaren dé online informatiebron voor mensen met diabetes type 1 en 2. De website houdt bezoekers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van diabetes, als ook over de uiteenlopende projecten die Novo Nordisk in het kader van haar Changing Diabetes-programma initieert en steunt. Daarnaast biedt de website uitgebreide informatie over diabeteszorg en -behandeling en een breed scala aan andere aspecten die samenhangen met het hebben van diabetes, zoals voeding en levensstijl.

De vernieuwde website is op een groot aantal punten verbeterd. Behalve dat de site nog gebruikersvriendelijker en overzichtelijker is geworden, bevat deze nu een reeks videoreportages waarin mensen met diabetes vertellen over hun ervaringen met het hebben van diabetes en de uitdagingen waar zij in het dagelijkse leven mee geconfronteerd worden, zoals bijvoorbeeld hypo's. Bezoekers kunnen via de website bovendien in contact komen met lotgenoten om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om deze visie vorm te geven heeft de organisatie het 'Changing Diabetes'-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich met name richten op communicatie met en voorlichting aan mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met de vernieuwde website wil Novo Nordisk het gedachtegoed van Changing Diabetes onder de aandacht brengen, om zo de behandeling van diabetes, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met diabetes omgaat en de toekomst van diabetes te veranderen en verbeteren.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met bijna 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 30.000 medewerkers in dienst in 76 landen en brengt haar producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen onder het symbool Novo-B. ADR's van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool 'NVO'. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo'n 155 medewerkers. Novo Nordisk nam in 2011 de 3e plek van de Great Place to Work lijst in en is 16e geworden bij de Europese verkiezing van de 25 Best Multinational Workplaces Europe 2011. Ze behoort daarmee tot de beste werkgevers van Nederland in 2011. Meer informatie op www.novonordisk.nl


Ingezonden persbericht