Persbericht

Nibud en Cardif organiseren #slimbesparen webinar
~ De beste vraag en tip over #slimbesparen worden beloond met een weekendje weg ~

Oosterhout, 7 november 2011 - Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en verzekeringsmaatschappij Cardif, onderdeel van de Groep BNP Paribas, organiseren op woensdag 7 december een webinar over het onderwerp 'Slim besparen'.

Vanaf maandag 7 november, de eerste dag van de 'Week van het Geld', krijgt iedereen met een Twitter-account de kans om zijn persoonlijke vraag over alles wat met omgaan met geld te maken heeft, te stellen aan de budgetcoaches van het Nibud. De twitteraars worden bij het stellen van hun vraag opgeroepen om de 'hashtag' #slimbesparen te gebruiken. Op die manier worden alle vragen gedurende vier weken verzameld en voorbereid. Een voorbeeld van een vraag zou kunnen zijn:

Voor mijn puberdochter is kleding belangrijk, maar wij hebben het niet breed. Hoe zorg ik dat zij er toch leuk uit kan zien? #slimbesparen

Op woensdag 7 december, om 10.30 uur, beantwoorden de budgetcoaches vervolgens via een webinar de ingezonden vragen. Dit webinar is niet alleen live te volgen via de website van Cardif, alle antwoorden worden tegelijkertijd ook live getwitterd, tevens via #slimbesparen.

Naast vragen over slim besparen kunnen er tips ingezonden worden via #slimbesparen. De beste vraag én de beste tip worden beloond met een onbezorgd weekendje weg, waarin even niet aan de financiën gedacht hoeft te worden.

Uit onderzoek van Cardif blijkt dat Nederlanders niet zelden in vervelende situaties terecht komen, doordat ze geen overzicht hebben in hun administratie. Met de educatieve actie #slimbesparen willen Cardif en Nibud deze mensen een handreiking doen.

Test
Om te testen hoe erg het nu echt gesteld is met hun administratie, kunnen geïnteresseerden ook alvast de test doen 'Wat voor administratietype ben jij? Chaotisch of geordend, elk type kan rekenen op persoonlijke tips.