Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA wil HIV-hulpverlening Rotterdam behouden
PvdA-raadslid Tunahan Kuzu: " Taboe rondom HIV nog lang niet verdwenen"

Rotterdam, 7 november 2011 - Het Rotterdamse stadsbestuur wil bezuinigen op de HIV-hulpverlening van Humanitas en Stichting Mara, terwijl vorig jaar door de gemeenteraad besloten is dit juist niet te doen. "Helaas bestaat het taboe rondom HIV nog steeds en blijft daarom hulpverlening nodig," zegt PvdA-raadslid Tunahan Kuzu.

PvdA-raadslid Tunahan Kuzu begrijpt dat het stadsbestuur moet bezuinigen. "Ook de HIV-hulpverlening moet bijdragen aan de bezuinigingsopgave," zegt hij. "Maar door het verbeteren van de samenwerking valt efficiencywinst te behalen, niet door te snijden in de hulpverlening. De PvdA wil dat de HIV-hulpverlening de komende jaren niet meer ter discussie staat en dat de bezuinigingsvoorstellen ten aanzien van de HIV-hulpverlening van Humanitas en Stichting Mara wordt teruggedraaid."

"Het stadsbestuur gaf als argument voor deze bezuiniging dat HIV een chronische ziekte is geworden. Dat mag wel zo zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het te vergelijken is met andere chronische ziekten," zegt Kuzu. "Met HIV-geïnfecteerde mensen ondervinden nog steeds problemen wanneer hun besmetting bekend wordt. Het stigma bestaat nog steeds en totdat het taboe doorbroken is, is HIV-hulpverlening nog steeds nodig."

Einde bericht