Introductie Menicon van 's werelds dunste platte verpakking voor dagcontactlenzen

De Japanse roll-out kondigt nieuw gebruiksgemak en nieuwe functionaliteit aan voor contactlensdragers

NAGOYA, Japan--(BUSINESS WIRE)-- 20111102 --

Menicon Co., Ltd. heeft vandaag “Magic” aangekondigd, een dagcontactlens verpakt in een revolutionaire superdunne en uitermate hygiënische platte verpakking, waarvan de introductie op 7 november zal plaatsvinden in de Magic Store conceptshop van het bedrijf in de Japanse hoofdstad Tokio. De landelijke marketing in Japan begint volgend voorjaar.

"Magic" 1day Menicon Flat Pack (Photo: Business Wire)

"Magic" 1day Menicon Flat Pack (Photo: Business Wire)

Magics nieuwe platte verpakking, geproduceerd met Menicons eigen technologie, meet een verbluffende 12,5% van de dikte en slechts 40% van het volume van een gewone verpakking voor contactlenzen. Als 's werelds platste en meest compacte contactlensverpakking biedt Magic ongekend gemak voor het bewaren en meenemen in broekzak, tas of zelfs portemonnee.

Het ontwerp van de unieke platte verpakking is ook uitermate hygiënisch. Niet alleen kan de lens gegarandeerd probleemloos uit de verpakking worden genomen, bovendien wordt altijd eerst de buitenzijde van de lens blootgelegd, wat de kans dat de binnenkant van de lens wordt aangeraakt, verkleint; dit voorkomt dat bacteriën of vuil in contact komen met het hoornvlies.

De Magic platte verpakking 'sandwicht' als het ware de lenzen voorzichtig, maar toch stevig, tussen twee speciaal ontworpen stukken folie (in tegenstelling tot de gebruikelijke plastic houders waarin de lenzen los drijven). Hierdoor kunnen beide zijden worden bedrukt, wat met een conventionele verpakking niet mogelijk is.

Magic is de eerste contactlens in Japan die gebruik maakt van HEMA-GMA (2-hydroxyethylmethacrylaat-glycerol methacrylaat), een lensmateriaal dat uitstekend water vasthoudt. De unieke chemische samenstelling van GMA trekt watermoleculen aan, wat resulteert in een hoge bevochtigbaarheid, waardoor de lenzen de hele dag prettig zitten.

De lens heeft een basiscurve van 8,60 mm en een diameter van 14,2 mm. In eerste instantie zal Magic verkrijgbaar zijn in sterktes van -0,50 tot -6,00 en zal worden verkocht voor JPY 3150 voor 30 en JPY 1050 voor 9 lenzen (beide prijzen zijn inclusief belastingen).

De productie is volop in gang bij de fabriek van het bedrijf in Singapore, ter ondersteuning van de landelijke marketing in Japan vanaf april 2012.

Kijk voor meer informatie over Magic op magic.menicon.co.jp of bekijk de video op YouTube via www.youtube.com/watch?v=QOTdv3KN9gs.

Over Menicon

Menicon, met haar hoofdkantoor in Nagoya, Japan, en vertegenwoordiging in meer dan 40 landen, is een wereldwijd opererende contactlensfabrikant die zich richt op alle aspecten van de industrie, van materiaalontwikkeling en lensontwerp tot lensfabricage en lensverzorgingsvloeistoffen. Menicon biedt een steeds uitgebreidere portefeuille met innovatieve lenzen, verpakking en gerelateerde producten die het comfort en gemak voor de gebruiker optimaliseren. In 2011 viert Menicon haar 60-jarige jubileum als bedrijf. Kijk voor meer informatie op www.menicon.com

Foto's/multimediagalerie beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50049260&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Weber Shandwick
Jeffrey Gilbert, +81-3-5427-7323

jdgilbert@webershandwick.com