Grootse portretschilderijen van 'Kleine Meesters' online te koop


Dé site met betaalbaar aanbod van portretten uit 19de en 20ste eeuw

DEN HAAG, 20111107 -- Uitsluitend online zijn vanaf vandaag 19de en 20ste eeuwse portretschilderijen te koop op de website van www.portrait-depot.nl . Initiatiefnemers Jan Willem van Kempen en partner Han Naus, beiden al meer dan twintig jaar portretverzamelaars en kunstkenners, kopen deze portetten wereldwijd in bij veilingen, galerieën en particulieren. Voor zover bekend is dit de eerste website met een dergelijk (betaalbaar) aanbod van werk van de zogenaamde 'kleine meesters'.

[Portrait: Dame met parelsnoertje zonder lijst] Op de website worden de te koop staande schilderijen afgebeeld en wie erop klikt ziet een vergroting verschijnen. Door met de muis over het schilderij te gaan zijn de details te bekijken. Eronder staat meer informatie, o.a. de prijs, de datering van het schilderij en de bestelknop.

Grote naam

Het initiatief is ontstaan uit een passie die uitgroeiede tot een professioneel bedrijf. Jan Willem van Kempen:  “We willen hiermee onder de aandacht brengen dat een goed portret niet per definitie door een schilder met een 'grote naam' gemaakt hoeft te zijn. Er is heel veel moois gemaakt dat aandacht en een ereplaats verdient. Deze 'kleine meesters' hebben groots en prachtig werk afgeleverd en zijn (nu nog) uiterst betaalbaar.  Voor 200,- euro is al een prachtig portret te koop en dus betaalbaar voor "iedereen", voor thuis, op kantoor of voor in een restaurant.


[Portrait: Innocent Zoom] Hoewel het leeuwendeel van de portretten uit de 19de en 20ste eeuw stamt, zijn een enkele keer ook oudere schilderijen op de site te vinden. “Maar dat is eerder uitzondering dan regel, “ licht van Kempen toe. “Een enkele keer treffen we karaktervolle portretten uit de 17de of 18de eeuw die zo sfeervol zijn dat we ze niet kunnen laten staan. We geven dit steeds duidelijk aan op de site”.

Trend

Van Kempen en Naus starten juist nu met de site om te laten zien dat een karaktervol portret uit de 19de of 20ste eeuw uitstekend kan samengaan met een moderne levensstijl zonder dat de eigenaar over een groot budget hoeft te beschikken.

“Juist in de trend van tegenwoordig om modern en klassiek te combineren passen deze schilderijen heel goed. En nu dus op een moderne en makkelijke manier te bekijken en te bestellen”.

http://www.portrait-depot.nl