Beter Eten Congres 2011

Persbericht van Agro & Co Brabant

Minder verspillen, verantwoord lekker

Tilburg (september 2011) - Agro & Co, ZLTO en Wageningen Universiteit organiseren op maandag 7 november het Beter Eten 2011 Congres. Het evenement richt zich op voedsel dat beter is voor jezelf, dat de producent de waardering geeft die hij verdient en dat beter is voor de (directe) omgeving. Om die reden is er dit jaar ook aandacht voor het terugdringen van de omvangrijke verspilling in de voedselketen.

De agrofoodsector ziet Beter Eten (ook wel real food genoemd) meer en meer als een geloofwaardige hefboom om de verduurzaming van de voedselkolom te versnellen, waarbij kwaliteit, smaak en veiligheid van de producten voorop staan. De samenleving vraagt steeds sterker om eten dat behalve verantwoord ook lekker is. Deze uitdaging biedt grote kansen voor innovaties, zowel op bedrijfs- als op ketenniveau.

Behalve primaire producenten, voedselverwerkers en retailers hebben vertegenwoordigers van kennisinstellingen en belangenorganisaties hun deelname aan het Beter Eten 2011 Congres toegezegd. Het evenement biedt inspirerende sprekers en een reeks hoogwaardige workshops waar deelnemers hun eigen ideeën al daadwerkelijk vorm kunnen geven.

Beter Eten 2011 Congres
maandag 7 november 2011
13.00 - 20.00 uur
Brabanthallen Den Bosch

Verspilling
Extra aandacht is er dit jaar aan 'Verspilling in de Voedselketen'. Jaarlijks wordt in Nederland 'van grond tot mond' 30 tot 50 procent van het voedsel weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook zonde van het eten. Ter afsluiting van het congres wordt de deelnemers dan ook een No Waste Dinner aangeboden, dat door topkoks is bereid met voedsel dat die dag normaal gesproken al weggegooid zou zijn. Tijdens het diner krijgt het bedrijf dat verspilling het meest vernieuwend aanpakt de No Waste Award uitgereikt.

Aanmelden
Wilt u het Beter Eten 2011 Congres bijwonen, dan is online aanmelden mogelijk op www.betereten.nl Doet u dit tijdig, want de ervaring leert dat de belangstelling voor Beter Eten (Real Food) groot is.

Organisatie Beter Eten 2011 Congres
Beter Eten Congres 2011 is een initiatief van Agro & Co, ZLTO en Wageningen Universiteit. De eerste editie kende 350 deelnemers. Deze waardeerden het evenement met een 8 (op een schaal van 10).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.betereten.nl



Razende Robot Reporter