Ingezonden persbericht


LAND Het nieuwe programma van Frédérique Spigt

Spigt gooit, zoals zo vaak in haar carrière het roer weer om. Zij verruilt haar chansons voor countrymuziek. De liedjes die zij ten gehore brengt zijn net kleine schilderijtjes. Ze roept beelden op van galopperende paarden, schurken en uitgestrekte vlakten.

Ook hartverscheurende, romantische liedjes over de liefde ontbreken niet. In akoestische tranentrekkers zoals 'Drunk and Crazy' en 'Momma's only screaming' is zij open, stoer en gevoelig. Ze heeft de sfeer zo goed kunnen treffen dat het soms lijkt alsof u werkelijk over de prairie uitkijkt in de zinderende hitte.

De country wordt niet altijd in de traditionele zin gebracht en heeft een Spigtiaans karakter met hier en daar een vleugje rock'n-blues.

Spigt zegt zelf: "Heel veel mensen van mijn leeftijd en ouder zijn opgevoed met Bonanza, en Rawhide. Wij wilden allemaal cowboy zijn vroeger, nu kan dat! Daarom is het een programma voor iedereen. Een bijzonder programma vol romantiek en humor maar vooral aanstekelijke muziek." De titelsong LAND geeft aan waar Spigt voor staat:

Someday a trickster will appear to you
And will put you to the test
Then you'll finally realize
You're just a foreigner, a guest

As I stand beyond and alone
I catch the echo in the bone
The land belongs to no man
It is it's very own

Op het album spelen Jan van de Meij (gitaar), Hein Offermans (bas, contrabas), Janos Koolen (gitaar, banjo, mandoline), Gabriël Peeters (drums). Gastrollen zijn weggelegd voor onder andere Joost van Es (fiddle), Bennie Jolink (zang) en Roel Spanjers (Hammond orgel)

De productie is in handen van Gabriël Peeters en Frédérique Spigt.

Spigt tourt met haar muzikale begeleiders door Nederland met de gelijknamige theatertour LAND vanaf 26 januari tot en met 14 april 2012.

LAND Frederique Spigt © foto Annaleen Louwes

maandag 7 november 2011 | zaal open 20u | aanvang 20.30u

voor genodigden | entree ¤ 10 inclusief welkomstdrankje naar keuze

Arminius, Museumpark 3 Rotterdam | www.arminius.nu