Ingezonden persbericht


Persbericht
Bijgaand copyrightvrije foto van Sylvia Hoeks

Start opnames HET MEISJE EN DE DOOD

De nieuwe film van Jos Stelling met
Sylvia Hoeks, Jim van der Woude, Henri Garcin
en gerenommeerde Duitse en Russische acteurs.

()

Maandag 7 november starten de opnames van Het Meisje en de Dood (The Girl and Death), de nieuwe film van Jos Stelling. De film is gebaseerd op een origineel script van Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen, en vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise ontmoette.

Sylvia Hoeks speelt Elise. De andere hoofdrol, die van de jonge Nicolai, wordt vertolkt door de Russische acteur Leonid Bichevin. Ook Jim van der Woude (De Wisselwachter) en Henri Garcin (Abel) maken, naast verschillende bekende Duitse en Russische acteurs, hun opwachting.

Voor een groot gedeelte speelt de film zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen (voormalig Oost Duitsland), waar het merendeel van de opnames ook plaatsvinden.

Het hotel is inmiddels verlaten en vervallen, maar heeft nog alle sporen van een indrukwekkend verleden. Het is Nicolai's geheugenkamer en hij beleeft de geschiedenis opnieuw. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom hij werkelijk is teruggekeerd en brengt hij zijn verhaal tot een bijzonder einde waarbij heden en verleden samensmelten en de liefde over de dood wordt heen getild.

De opnames duren tot 20 december. De film wordt geproduceerd door Jos Stelling Films in coproductie met producenten uit Duitsland en Rusland. Director of Photography is Goert Giltay. Het Production Design wordt verzorgd door Gert Brinkers. In 2012 is de film te zien in de bioscoop. Distributie: Benelux Film Distributors / Inspire Pictures.


Noot voor redacties