Ingezonden persbericht




PvdA start wooncampagne

Van maandag 7 tot en met maandag 14 november vindt de PvdA wooncampagne plaats.

Een week lang organiseert de Partij van de Arbeid allerlei bezoeken om aandacht te vragen voor de vastzittende woningmarkt. De ervaringen van deze week worden gebruikt voor nadere voorstellen om de woningmarkt weer in beweging te krijgen.

Zowel huiseigenaren als huurders ondervinden problemen op de woningmarkt. Voor starters is een koophuis zo goed als onbereikbaar, voor lage en middeninkomens zijn nagenoeg geen betaalbare woningen beschikbaar en voor betaalbare huurwoningen bestaan lange wachtlijsten.Bovendien dreigt een groep huurders vanwege nieuwe Europese regelgeving tussen wal en schip te raken en wordt de huurtoeslag beperkt. Over deze en andere zaken gaat PvdA woordvoerder Wonen Jacques Monasch in gesprek met Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Woonbond.

Monasch start de week op maandag 7 november met een bezoek aan VEH en een bezoek aan de Woonbond. Woensdag 9 november loopt Monasch vanaf 18.00 uur samen met de Rotterdamse PvdA wethouder Karakus mee met de Keten Handhaven Pand en Persoon Rotterdam. Vrijdag 11 november brengen partijleider Job Cohen en Jacques Monasch om 13.00 uur een bezoek aan woningcorporatie ZVH in Zaandam. Aansluitend volgt een bezoek aan architectenbureau Hans van Eeden in Haarlem. De wooncampagne wordt maandag 14 november afgesloten met een debat waar een aantal deskundigen hun licht op het thema zullen laten schijnen.



Ingezonden persbericht