Syntens

Masterclass voor zorgondernemers

De zorgondernemers zijn enthousiast over het eerste blok van de masterclass zorginnovatie in Rotterdam. Op 3 en 4 oktober 2011 werkte een groep ondernemers overdag en âs avonds aan typische zorgonderwerpen om hun businesscase te optimaliseren. Na het laatste blok, dat zal plaatsvinden op 7 en 8 november 2011, staat straks ieders propositie als een huis. En hebben de deelnemers hun netwerk uitgebreid met waardevolle contacten waardoor succes niet uit kan blijven.

De masterclass zorginnovatie is bedoeld om zorgondernemers te helpen hun innovatief vermogen te vergroten en is een gezamenlijk project van Syntens Innovatiecentrum, de Kennisalliantie en Care2Business en wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Praktijk centraal
Twee dagen lang werden de zorgondernemers overgoten met waardevolle kennis, praktijkervaringen en tips. Niet alleen van de presentatoren maar ook van hun collega-ondernemers. Dat komt ook uit het ârondjeâ na afloop. Met name over de interactiviteit tussen deelnemers en experts is iedereen erg lovend. Dat leert ook het beste want onderwerpen als financiering en juridische zaken zijn taai. Maar door een thema als contracten vanuit de praktijk te belichten, houdt iedereen zijn aandacht erbij.

Enthousiasme is niet genoeg
De zorg is een complexe markt. Enthousiasme over je product is niet genoeg. Het product moet bijvoorbeeld voldoen aan een CE-markering. Maar dan: welke en waarom? En wat betekent een type certificering voor de bedrijfsuitvoering en het vermarkten van je product? Bovendien is ondernemen binnen de medische sector een aparte tak van sport, omdat ondernemers te maken hebben met een groot aantal verschillende partijen die moeten beslissen of ze je product kopen. Om het zorglandschap goed in beeld te krijgen moeten de aanwezige experts vaak flink de diepte in.

Het doel van de masterclass is om in vier dagen een volledig beeld te geven van alles waarmee een zorgondernemer te maken krijgt. In de wetenschap dat ook na de masterclass advies kan worden gevraagd aan de experts, is ieders instrumentenkoffer straks, op 8 november aanstaande, goed gevuld om slim, snel en succesvol de markt te betreden.

Inspirerend en interactief
De organisatoren en presentatoren zijn blij met de eerste reacties van deelnemers. Zij geven overwegend aan dat het inspirerende, interactieve dagen zijn geweest waarover nog stevig door gediscussieerd zal worden. Om de discussie tussen dit eerste blok en die aankomende sessie in november te faciliteren, kunnen de deelnemers zich aanmelden voor een kenniscommunity. Want in welk stadium iemand ook is met zijn product of idee, tips van collegaâs zijn altijd welkom.Â