Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Clannad begin november naar 013

Op maandag 7 november komt de legendarische Ierse band Clannad voor een optreden naar 013. De formatie is al ruim 40 jaar succesvol met haar combinatie van volksmuziek, new age en keltische muziek. Sinds 2007 treedt Clannad nog maar sporadisch op. Daarmee mag de komst van het gezelschap bijzonder genoemd worden. Tickets kosten ¤ 42,50 (excl. service- en transactiiekosten) en zijn reeds verkrijgbaar.

De naam Clannad is een samenvoeging van het Ierse 'Clann as Dobhair', wat 'familie uit het dorp Gweedore' betekent. De formatie bestaat dit jaar alweer 41 jaar en werd opgericht door de familie Brennan. Màire Brennan, Ciaràn Brennan en Pól Brennan sloten zich aan bij hun ooms Noel Duggan en Pàdraig Duggan en begonnen te zingen in hun vaders (Leo) herberg. De zus van Màire, Eithne Brennan, beter bekend als Enya, sloot zich aan bij de band in 1980, maar verliet de band drie jaar later om een solocarrière te beginnen.

Een jaar na het vertrek van Eithne Brennan brak Clannad definitief door met het themanummer voor de film Harry's Game. In 1985 werd het duet In A Lifetime met Bono van U2 opgenomen, wat tevens een wereldwijd succes werd. Een ander hoogtepunt werd het album Legend, speciaal opgenomen als soundtrack voor de succesvolle televisieserie Robin Of Sherwood (Robin Hood). Het album Banba bevatte de hitsingle I Will Find You, dat als thema voor de film Last Of The Mohicans werd gebruikt. Voor het album Landmarks ontving Clannad een Grammy Award. Sinds 2007 treedt Clannad nog maar sporadisch op, daarom mag het optreden in 013 zeldzaam genoemd worden.

Clannad
Maandag 7 november | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 42,50 (eexcl. service- en transactiekosten) | SEATED| Dommelsch Zaal | De voorverkoop is reeds gestart. Bezoek www.013.nl voor tickets

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht