Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Adamo
Een levende legende in Rotterdam

De Belgische singer-songwriter Adamo (1943) groeide in de jaren zestig uit tot een van de populairste Franstalige zangers. Zijn wereldberoemde chansons als 'Tombe la neige' en natuurlijk 'Vous permettez, monsieur?' stonden bovenaan de hitlijsten. Tijdens zijn tournee, met slechts twee concerten in Nederland, wordt hij bijgestaan door acht muzikanten. Adamo is te zien op maandag 7 november in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De charmante en bescheiden zanger Adamo heeft een warme en diepe stem, die uit duizenden te herkennen is. Vanaf zijn doorbraak op zijn twintigste, toert hij over de hele wereld. Hij zingt zijn repertoire voornamelijk in het Frans, maar ook in verschillende andere talen. Hij verkoopt wereldwijd meer dan 90 miljoen albums en singles en krijgt 22 gouden platen.

Wanneer Salvatore Adamo drie jaar oud is, verhuist hij met zijn familie van Sicilië naar het Belgische Ghlin, nabij Bergen, waar zijn vader in de mijnen gaat werken. In 1960 doet hij voor het eerst mee aan een wedstrijd en wint. De eerste radio-uitzending volgt spoedig daarna. In 1961 brengt hij zijn eerste plaat uit. In 1963 breekt hij definitief door met 'Sans toi, ma mie'. Nog steeds is deze Belgische 'chanteur romantique par excellence' geliefd.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: ma 7 november 2011
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: van ¤ 30,00 tot ¤ 60,00
Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-500-Adamo




Ingezonden persbericht