Gemeente Oldebroek


Theorie- en rijvaardigheidstest voor oudere automobilisten

Verkeerssituaties zijn aan veranderingen onderhevig en ook verkeersregels veranderen van tijd tot tijd. Veel verkeersdeelnemers - vooral ouderen - hebben hier nogal eens moeite mee. Om die reden organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Oldebroek voor 50-plussers van de gemeenten Oldebroek en Elburg een theorie- en rijvaardigheidstest, de zogenaamde BROEM-ritten.

Op maandagavond 7 november wordt een theorie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond kunt u uw kennis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. U krijgt theorieles van een ervaren instructeur, er wordt een test afgenomen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De theorie-avond wordt gehouden in 't Kulturhus in Oldebroek.

Ook is het mogelijk uw rijgedrag te laten testen. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rij-instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Na de rit zal in een gesprek de rit nog eens worden doorgenomen. Tevens kunt u dan een reactietest, een gehoortest en een ogentest doen. Wellicht krijgt u een aantal handige tips waarmee u uw voordeel kunt doen. De rijvaardigheidstest inclusief de diverse testen zal ongeveer 3 uur in beslag nemen. Bij voldoende deelname vindt de rijvaardigheidstest plaats op maandag 8 november 2011 vanuit 't Kulturhus in Oldebroek. Deze rijvaardigheidstest is opgesplitst in twee dagdelen en er kunnen in totaal 60 personen aan deelnemen. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en die in een van de genoemde gemeenten wonen. Er wordt een eigen bijdrage van slechts ¤ 15,00 gevraagd. Overigens hebben de resultaten van de testen geen gevolg voor het behoud van uw rijbewijs.

U kunt zich tot en met 27 oktober 2011 aanmelden door het opsturen van het onderstaande formulier. Wilt u gebruik maken van het formulier, stuur deze dan op naar:

gemeente Oldebroek,
t.a.v. de heer F. Hoogenraad
Postbus 2
8086 ZG OLDEBROEK