Provincie Friesland

PERSBERICHT


1 november 2011

Provinciebestuur verhuist op traditionele wijze

Op maandagochtend 7 november ontmoet oud nieuw in Leeuwarden. Om 9.00 uur is dan de 'traditionele verhuizing' van het provinciebestuur. Leden van Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en ambtenaren rijden dan op ouderwetse manier met paard en wagen vanaf de Snekertrekweg naar hun nieuwe Provinsjehûs aan de oude vertrouwde Tweebaksmarkt. Na vijf jaar is het provinciaal bestuur weer terug op de basis.

Ook De Vries verhuist
De paarden rijden de gedeputeerden en statenleden op wagens via Westersingel, Nieuwestad en Groentemarkt naar de Tweebaksmarkt. Ook rijdt er een speciale wagen met De Vriezen mee. Om 9.00 uur vertrekt de traditionele stoet vanaf het tijdelijke provinciehuis aan de Snekertrekweg. Naar verwachting arriveren de drie wagens rond 9.30 uur op de Tweebaksmarkt. Daar verwelkomen de collega's van de provincie hen.

Twee dagen dicht
De verhuizing van de provincie gebeurt tussen 3 en 6 november. In die dagen verhuizen vijf vrachtwagens zo'n 4000 dozen en dossierbakken van de Snekertrekweg naar de Tweebaksmarkt. Ook gaat nog een deel van de bureau's, stoelen en kasten mee. In verband met die verhuizing is de provincie op 3 en 4 november gesloten. Voor dringende zaken is de provincie bereikbaar op 058 - 292 5925.

Meer informatie
Op de website van de provincie is meer informatie over de verhuizing en de bereikbaarheid te vinden.