Ingezonden persbericht


Persbericht

HET LIBERALEN BOEK
Fleur de Beaufort en Patrick van Schie

Op 7 november a.s. overhandigen de auteurs van Het Liberalen Boek de eerste exemplaren aan drie VVD-coryfeeën: Hans Wiegel, Frits Bolkestein en minister-president Mark Rutte. Deze drie succesvolle liberale leiders zullen in reacties hun persoonlijke kijk geven op het rijke liberale verleden, en vragen van de aanwezigen beantwoorden.

Premier Mark Rutte, Hans Wiegel en Frits Bolkestein krijgen eerste exemplaren van Het Liberalen Boek

Voor het eerst in 92 jaar heeft Nederland een liberale premier. Wie waren eigenlijk de liberale voorgangers van Mark Rutte? Hoe is het VVD, D66 en hun voorlopers vergaan? Welke liberale organisaties en manifestaties waren er? Wat heeft Nederland aan de liberalen te danken? En wie zijn de denkers waaraan liberalen zich laven?
Fleur de Beaufort en Patrick van Schie (beiden historicus; respectievelijk wetenschappelijk medewerkster en directeur van de Teldersstichting) hebben in samenwerking met WBOOKS een rijk geïllustreerde geschiedenis samengesteld van het liberale denken en doen, van de propaganda tot de prestaties.

De geschiedenis van het liberalisme in Nederland

Het Liberalen Boek bevat meer dan 400 pagina's waarop steeds een illustratie is te zien, die telkens kort wordt toegelicht. Aldus vormt Het Liberalen Boek een canon vol wetenswaardigheden over het liberalisme in Nederland, afgesloten met een kleine blik op de ons omringende landen. Het is tevens een prachtig bladerboek, leuk om herinneringen op te halen of verder de liberale geschiedenis in te duiken.

Presentatie
De boekpresentatie en de overhandiging van de eerste exemplaren aan premier Mark Rutte, Hans Wiegel en Frits Bolkestein vindt plaats maandag 7 november a.s. (10.00-12.30 uur) in perscentrum Nieuwspoort (Lange Poten 10, Den Haag). Pers is van harte welkom, meld u aan voor de presentatie via marketing@wbooks.com