Ingezonden persbericht


IVN en Stichting KMVK ondersteunen ondernemers bij informatieverstrekking over natuur, milieu en landschap

IVN en Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) gaan samenwerken op het gebied van trainingen en keurmerkverstrekking. Horeca- en recreatieondernemers met het Green Key of Blauwe Vlag keurmerk worden getraind in het aanbieden van informatie over natuur, milieu en landschap en het ontwikkelen van arrangementen en excursies voor hun gasten.

Stichting KMVK is verantwoordelijk voor de keurmerken 'Green Key' en 'Blauwe Vlag'. Accommodaties met het keurmerk hebben aangetoond duurzaam en milieuvriendelijk te ondernemen: met oog voor natuur, milieu en landschap. Onderdeel daarvan is het verstrekken van informatie over de omgeving van het bedrijf aan gasten. Uit ervaring van Stichting KMVK blijkt dat er bij ondernemers meer behoefte is aan kennis op dit gebied. Door samenwerking met IVN kunnen ondernemers aanhaken bij bestaande cursussen en wordt gekeken naar de ontwikkeling van aanvullend cursusmateriaal.

IVN traint al jaren ondernemers via de cursussen Ambassadeurs van het Landschap en Gastheerschap in de Nationale Parken. Ondernemers krijgen meer kennis over het gebied, en door het aanbieden van arrangementen wordt het gebied bekender en aantrekkelijker voor gasten. Er wordt nauw samengewerkt met landelijke partners als Koninklijke Horeca Nederland, RECRON, LTO Nederland en diverse regionale partners zoals terreinbeheerders en agrarische natuurverenigingen.

Noot voor de redactie,