Ingezonden persbericht


Eerste echte A3+ all-in-ones van Epson
Snelle en veelzijdige multifunctionele apparaten

7 november 2011- Voor het eerst begeeft Epson zich op de markt voor A3+ all-in-ones met nieuwe inkjetprinters. De reeks omvat twee échte A3+ apparaten, waarmee kan worden afgedrukt, gescand, gekopieerd en gefaxt op A3-formaat. De Workforce WF-7525- en WF-7515-modellen zijn multifunctioneel en de WF-7015 is een model met één functie. Ze zijn dit jaar vanaf december verkrijgbaar.

Epsons nieuwe A3+-reeks is ontworpen voor kleine bedrijven en thuiskantoren. Met deze apparaten optimaliseren gebruikers hun beperkte middelen en kunnen ze hun bedrijf zo goed mogelijk presenteren. De all-in-ones zijn ideaal voor grafisch ontwerpers, architecten en ingenieurs dankzij de perfecte combinatie van betaalbaarheid, betrouwbaarheid en snelheid. Bovendien bevat deze nieuwe reeks vele handige functies die de productiviteit sterk verhogen. De voordelen kunnen door meerdere gebruikers worden gedeeld, omdat alle modellen in de reeks standaard zijn uitgerust met Ethernet en Wi-Fi.

Afdrukken worden snel en efficiënt geleverd en in veeleisende kantooromgevingen kan aan de WF-7525 en WF-7015 supersnel dubbelzijdig afdrukken op A4 worden toegevoegd, zodat het papierverbruik en de kosten tot 50 procent worden teruggedrongen.

De productiviteit krijgt een boost dankzij de hoge papiercapaciteit - met dubbele papierladen op de WF-7525 en WF-7015 is er ruimte voor wel 500 vel, waardoor minder vaak papier hoeft te worden bijgevuld en er met meerdere media tegelijk kan worden gewerkt. Paradepaardje WF-7525 heeft een automatische documentinvoer voor 30 vel, waarmee meerdere pagina's op A3-formaat kunnen worden gescand, gekopieerd en gefaxt. De automatische documentinvoer is ook geschikt voor reproductie van dubbelzijdige A4-documenten.

Alberto Raviolo, hoofd van de inkjetdivisie voor het midden- en kleinbedrijf van Epson Europe, zegt hierover: "De serie biedt vele functies die zeer in trek zijn bij onze klanten in het MKB-segment. Van al hun zakelijke teksten worden kwalitatief goede afdrukken met heldere kleurengemaakt en ze besparen tot 50 procent op de kosten per pagina, in vergelijking met laserprinters van de concurrentie1. Met Epsons individuele XL Hert-inkt kunnen bedrijven ook tot wel 1.000 pagina's afdrukken4, het equivalent van twee hele pakken papier. Dubbelzijdig afdrukken bespaart op papier en op kosten - tot wel 50 procent. En om het nog beter te maken: het ENERGY STAR-gekwalificeerde gereduceerde stroomverbruik drukt de kosten nog verder en spaart tevens het milieu."

De WF-7515 en WF-7525 worden geleverd met Epson Connect, garant voor nog meer flexibiliteit en vrijheid. Deze software stelt gebruikers in staat snel en gemakkelijk draadloos documenten en afbeeldingen van smartphones en tablet-pc's af te drukken5. Bovendien kunnen gebruikers overal ter wereld documenten en afbeeldingen afdrukken door deze rechtstreeks naar de printer te e-mailen.

Adviesprijs, inclusief BTW:

* WF-7015, ¤ 199,99

* WF-7515, ¤ 279,99

* WF-7525, ¤ 379,99

Belangrijkste kenmerken

WF-7015

WF-7515

WF-7525

Afdrukken op A3+

Scannen, kopiëren en faxen tot A3-formaat

-

Kosten per pagina tot 50 procent lager dan bij laserprinters van de concurrentie(1)

Afdruksnelheid tot 15 ppm in zwart-wit en 8,4 ppm in kleur3 / 34 ppm in conceptmodus(2)

-

-

Afdruksnelheid tot 15 ppm in zwart-wit en 8,2 ppm in kleur3 / 34 ppm in conceptmodus2

-

Afdruksnelheid dubbelzijdig tot 7,7 ppm in zwart-wit / 5,2 ppm(3)in kleur

-

Automatische documentinvoer voor 30 pagina's

-

Simplex

Duplex

Dubbelzijdig afdrukken, kopiëren en faxen op A4-formaat

-

-

Papierlade(n) aan de voorzijde met grote capaciteit

2 x 250 vel

250 vel

2 x 250 vel

Scans met hoge resolutie op 1200 dpi

-

Tot 1.000 pagina's(4)afdrukken met de individuele XL Hert-inktreeks van Epson

Met andere gebruikers delen dankzij Ethernet- en Wi-Fi-aansluitingen

Verbeterde Wi-Fi-beveiliging met WPA2-encryptie

Epson Connect voor afdrukken vanuit e-mail of via smartphones en tablet-pc's(5)

-

Google Cloud Print: Afdrukken onderweg vanaf uw smartphone of computer

-

Apple AirPrint: E-mails, foto's, webpagina's en documenten direct vanaf uw iOS-apparaat afdrukken(6)

-

Epson DURABrite Ultra-inkt geeft hoogwaardige documenten die bestand zijn tegen water, vlekken en markeerstiften, en die niet vervagen

6,3 cm LCD-scherm

-

Sleuven voor USB Flash- en geheugenkaarten

-

ENERGY STAR-gekwalificeerd gereduceerd stroomverbruik

Informatie over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor bedrijven en thuiskantoren, tot elektronische en kristalapparatuur.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 75.000 werknemers in 100 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 2.400 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.875 miljoen euro voor het boekjaar 2009. www.epson-europe.com

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com