Ingezonden persbericht


Amway Nederland opent nieuw hoofdkantoor in Venlo

Venlo, 7 november 2011 - Ammway zal vandaag haar nieuwe hoofdkantoor in Venlo openen. Het hoofdkantoor voor Nederland en België is van Tiel naar Venlo verhuisd. Het nieuwe hoofdkantoor van Amway bevindt zich nu in hetzelfde gebouw als het magazijn van Amway. De officiële opening zal van 12.30 tot 15.00 uur plaatsvinden. Het hoofdkantoor zal officieel geopend worden door wethouder Economische Zaken, Floriade en Onderwijs, de heer Stephan Satijn. Er zal een rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor worden gegeven en er zal een donatie plaatsvinden aan een plaatselijk goed doel, evenals andere festiviteiten.

Plaatselijke samenwerking
De opening van het nieuwe kantoor in Venlo vormt een unieke mogelijkheid voor Amway Europa om haar relatie met de bestaande Nederlandse, Belgische en Europese distributeurs te versterken. Ook worden Amway en haar hoogwaardige merken hier gepresenteerd aan de plaatselijke industrie, aandeelhouders en media.

'Amway Nederland en België zijn reeds langer dan 30 jaar actief op de markt en we zijn er zeker van dat de verhuizing van Tiel naar Venlo een sterkere relatie met onze vele Amway distributeurs, onze zakenpartners en de plaatselijke gemeenschap teweeg zal brengen. Een van de vele voordelen is dat we nu naast de Access Business Group gevestigd zijn, welke verantwoordelijk is voor levering van alle Amway producten aan onze Amway distributeurs. We kijken er erg naar uit om zaken te doen in Venlo' aldus Henk van Bremen, General Manager Nederland en België.

CSR
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vanaf de oprichting van Amway in 1959 altijd al een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Amway geweest. Daarom is Amway er zeer trots op aan te kunnen kondigen dat zij tijdens de openingsceremonie op 7 november ter ere van de opening van het nieuwe hoofdkantoor ¤4.000 doneert aan de stichting Wel.kkom in Venlo. Zij zullen de donatie gaan gebruiken voor de inrichting van een waterspeelplaats voor kleine kinderen op het terrein van de Kinderboerderij Hagerhof in Venlo Zuid. Naast de donatie aan de stichting Wel.kom, zullen Amway Nederland en België ¤5.000 doneren aan de The Hanns Geveling Third Would Foundation, een onderdeel van het OxfamNovib project 'Stop Sahel'. Na de 'Dam tot Dam loop' in september 2011 heeft Amway Nederland ¤14.0000 aan UNICEF Nederland gedoneerd om scholen in Afrika te steunen.

'Het is belangrijk voor Amway dat we niet alleen onze verantwoordelijkheid nemen in de plaatselijke gemeenschap, maar ook wereldwijd. Een van de basiswaarden van Amway is om hulp behoevende kinderen te steunen. Daarom proberen we op elke mogelijke manier te helpen, bijvoorbeeld met de donaties die we vandaag doen', aldus Michael Meissner, vice president bedrijfszaken Amway Europa.

Over Amway
Amway is wereldwijd een van de meest vooraanstaande bedrijven in directe verkoop. Amway, dat in 1959 in Ada in de Verenigde Staten werd opgericht, is in meer dan 80 landen en gebieden actief. Amway doet sinds 1975 succesvol zaken in Europa en is momenteel actief in 29 Europese landen, met een totale omzet van 1,2 miljard Amerikaanse Dollars. Het bedrijf heeft in Europa meer dan 1.500 werknemers, waarvan 260 werknemers op het Europese hoofdkantoor in München (Duitsland) werken. De producten van Amway worden door meer dan 3 miljoen onafhankelijke Amway bedrijfseigenaars verspreid, waarvan zich 500.000 in Europa bevinden. Amway biedt meer dan 450 producten aan op het gebied van beauty, wellness en thuisverzorging. Merken die Amway aanbiedt zijn tevens de producten voor voedingssupplementen, genaamd NUTRILITETM, de cosmetische producten van ARTISTRYTM en beautycycleTM, maar ook de L.O.C.TM schoonmaakmiddelen. Amway biedt iedereen de mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten door A mway producten te verkopen. Distributeurs kunnen uit een groot aantal producten kiezen en op basis van individuele ambities hun eigen verkoopdoelen stellen.