Ingezonden persbericht


Werknemers rennen, fietsen en wandelen tegen honger in Benin Bedrijfsleven haalt fors bedrag op bij vijfde NPM Capital Run for the Hunger Project

Afgelopen zondag, 6 november deden meer dan 700 deelnemers mee aan de vijfde editie van de Run for The Hunger Project, die werd georganiseerd door NPM Capital en House of Sports. Vanderlande Industries, Ernst & Young, Phoenix opleidingen, LMS International en nog 100 andere bedrijventeams uit Nederland en België namen deel aan deze bedrijfsrun die startte en eindigde in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Samen haalden zij zo'n 135.000 euro op voor The Hunger Project. Dit bedrag werd door Stichting Wilde Ganzen nog eens aangevuld tot 210.000 euro.

De deelnemende bedrijven moesten teams vormen van 6 lopers die in totaal 40 kilometer aflegden: twee lopers voor de 10 km en vier voor de 5 km. De totale tijd werd meegeteld voor de wedstrijd. Naast deelname in een team was het ook mogelijk om individueel 5 kilometer te wandelen of deel te nemen aan de Cycletoer van 15 kilometer. Het team LMS International sleepte de eerste prijs in de wacht, gevolgd door Stern en NPM Capital. De deelnemers haalden in totaal maar liefst 210 duizend euro op, dat is ¤ 10.000 meer dan vorig jaar.

Opbrengst naar The Hunger Project
De gehele opbrengst van de Run komt ten goede aan The Hunger Project: een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet om een duurzaam einde te maken aan chronische honger. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger. Evelijne Bruning, directeur The Hunger Project Nederland: 'Geweldig dat zoveel mensen zich willen inzetten door te rennen, wandelen of fietsen tegen de honger in Afrika. Met dit bedrag bouwt The Hunger Project samen met de bevolking van Guinagourou in Benin een gemeenschapshuis waar 16.604 mensen zelf een einde aan hun honger kunnen maken.'

Hoofdsponsor NPM Capital is onderdeel van de investeerdersgroep Kataklé, de grote motor achter één van de projecten van The Hunger Project in het Afrikaanse land Benin. Deze groep van Nederlandse ondernemers en stichtingen presenteerde eind 2010 een plan, om in tien jaar tijd tenminste tien procent van de plattelandsbevolking in Benin duurzaam hongervrij te maken door te focussen op ondernemerschap en zelfredzaamheid.

Kijk voor meer informatie op www.npmcapitalrun.nl of www.katakle.nl.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht