Ingezonden persbericht


Schiedam in Finland gekozen tot vice-voorzitter van Eurotowns

Eind oktober vond in Jyväkylä (Finland) de jaarvergadering van Eurotowns plaats. Tijdens de bestuursverkiezing is Schiedam gekozen tot vice-voorzitter van Eurotowns. Schiedam was door Jyväskylä en Eskilstuna voorgedragen. Reggio nell'Emilia is tot voorzitter gekozen.

Eurotowns is een Europees netwerk van middelgrote steden. Het netwerk is in 1991 opgericht voor steden tussen de 50.000 en 250.000 inwoners en heeft 20 leden. Eurotowns is een actief netwerk en promoot de uitwisseling van informatie en goede voorbeelden. Het netwerk organiseert bijeenkomsten, voert gezamenlijke projecten uit en zoekt daarvoor naar Europese fondsen. Schiedam is sinds eind 2008 actief in het Europese netwerk Eurotowns. Andere leden zijn onder meer Eskilstuna (Zweden), Manresa (Spanje), Sindelfingen (Duitsland), Jyväskylä (Finland), Reggio nell'Emilia (Italië) en Hasselt (België).

Schiedam verwacht door deze actieve bestuursrol een impuls te geven aan Europese samenwerking en Schiedam als middelgrote stad beter te profileren in Europa.

Noot voor de redactie (