Ingezonden persbericht


Twee nominaties Game Awards voor Sticky Studios

UTRECHT - Sticky Studios is twee keer genomineerd voor de Dutch Game Awards. Het is daarmee de enige studio in Nederland die twee keer werd genomineerd.

De studio is genomineerd voor de 'Beste Online Game' en de 'Beste Advergame'.

'Green Lantern Combat' is een online game ontwikkeld in opdracht van Warner Bros Pictures. Na de nodige training moet de speler het in een finalestrijd opnemen tegen Dr. Hector Hammond. De advergame 'Sucker Punch : Annihilation' werd gemaakt voor de gelijknamige film van Warner Bros Pictures. Spelers worden aangevallen door orcs, robots en Samurai. Sucker Punch is een 3D-game waarin vrienden uitgedaagd kunnen worden om de strijd met elkaar aan te gaan in het behalen van de hoogste scores.

De Dutch Game Awards
De Dutch Game Awards zijn de belangrijkste prijzen in de Nederlandse Game-industrie.

In 2008 ontving Sticky Studios de Best Game Award al eens in de categorie Advergame. Het spel 'Skydiver' werd toen maar liefst 25 miljoen keer gespeeld en was een ware hype op het sociale platform Hyves. Tijdens het congres worden op 24 november voor de vierde keer de awards uitgereikt. Het werd gemaakt voor Centraal Beheer en was tegelijk 'on air' met een reclame-commercial op televisie.

Sticky Studios is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf werd in 2008 opgestart door Jeroen de Cloe en Mikel Fick. Enthousiaste programmeurs en game designers ontwikkelen samen diverse games, zoals virals, sociale games en games voor iPhone, Ipad, Android en het web.

Bekendmaking
De Dutch Game Awards worden uitgereikt tijdens Game in the City dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 24 november en 25 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort.