Ingezonden persbericht


Emerson Network Power breidt UPS-portfolio uit

Nieuwe Liebert NXC en NX voorzien in efficiënte en schaalbare UPS-datacenters

Breda, 7 november 2011 - Emerson Network Powwer, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), breidt zijn UPS-productportfolio uit. De uitbreiding betreft twee nieuwe UPS-series: de Liebert NXC en de Liebert NX. Dit zijn de eerste nieuwe UPS-systemen sinds de overname van Chloride in september 2010 en de start van de samenwerking tussen Liebert en Chloride.

De Liebert-series NXC en NX zijn een toevoeging op de nieuwste UPS-producten Liebert GXT, Liebert APM, Chloride 80-NET en Chloride Trinergy. De nieuwe Liebert UPS-serie NX is een verbeterde versie met een hoog rendement van de bestaande Liebert UPS-serie NX. Zo is een compleet portfolio ontstaan van hoogwaardige UPS-systemen. Met het nieuwe UPS-serieportfolio onderstreept Emerson Network Power zijn wereldwijde langetermijnstrategie om de krachtigste UPS-systemen en meest geïntegreerde datacenters te leveren.

De complete productlijn verlaagt de total cost of ownership door een hoog rendement van de UPS-systemen. Zo steeg het rendement van de Chloride Trinergy-systemen tot 98 procent, met behoud van de Tier 4-datacentervereisten. Daarnaast voldoet elk product aan de eisen van Emerson voor wat betreft installatie en onderhoudsgemak. Daarbij spelen ontwerpkenmerken als toegankelijkheid via de voorzijde en modulaire interne racks een belangrijke rol.

Het vernieuwde portfolio is het resultaat van maandenlange ontwikkeling waarin Emerson Network Power werkte aan het vaststellen van een nieuwe standaard voor UPS-systemen met een groot vermogen. Bedrijven van welke omvang dan ook (van midden- en kleinbedrijf tot en met multinationals) kunnen nu kiezen uit een brede reeks van oplossingen met vermogens die variëren van 500 VA tot 9,6 MW.

'Met dit portfolio lossen wij de beschikbaarheidsproblematiek van klanten op door absolute betrouwbaarheid en maximale beschikbaarheid. Tegelijkertijd moet iedereen zich bewust zijn van de stijgende energiekosten en de noodzaak om de Europese doelen op het gebied van COâ''-reductie, zoals die van EU 20/20/20, te halen. Efficiency is daarom net zo belangrijk als beschikbaarheid bij de productselectie', zegt Franco Costa, vicepresident en algemeen directeur AC UPS-systemen EMEA van Emerson Network Power. 'Emerson gaat deze uitdagingen aan met de productie van hoogwaardige en betrouwbare producten. We blijven daarnaast continu werken aan een hogere standaard voor wat betreft de UPS-rendementen.'

Costa vervolgt: 'Terwijl veel bedrijven twee tot vier jaar nodig hebben om na een overname producten in hun bestaande technologie tot een samenhangend geheel te integreren, heeft Emerson Network Power dit binnen twaalf maanden uitgevoerd. Daar zijn we trots op. Wij hebben de beste onderdelen van de UPS-technologie van Liebert en Chloride samengevoegd, zodat we nu UPS-systemen op de markt brengen met superieure prestaties.'

De Liebert UPS-series NXC en NX zijn beide geschikt voor gebruik van LIFE(TM).net. LIFE.net bewaakt de UPS-systemen 24 uur, zeven dagen per week realtime op afstand en geeft een melding bij afwijkingen. Een bedrijf kan hierdoor zeer snel reageren. Het nieuwe portfolio speelt in op de vraag van klanten naar betrouwbare en efficiënte oplossingen. Emerson Network Power biedt nu het breedste aanbod van UPS-systemen in de markt.

De Liebert UPS-series NXC- en NX-systemen zijn per direct leverbaar in de EMEA-regio.

Kenmerken

Liebert UPS-serie NXC


* Compacte UPS-systemen. Leverbaar met een uitgangsvermogen van 10, 15 en 20 kVA, werkend volgens het double conversion-principe met een hoog rendement van 94,3 procent en een rendement van 98 procent in ECO-mode.


* Geïntegreerde batterijset met een overbrugging van zestig minuten.


* Unieke batterijlader die het systeem binnen vier uur volledig herlaadt.


* Mogelijkheid om een isolatietransformator alsook een batterijset te plaatsen in het UPS-systeem.


* De uitgang is instelbaar voor gebruik als één fase UPS of als drie fase UPS.


* LIFE(TM).net is mogelijk voor bewaking op afstand en 24x7-diagnose.

Liebert UPS-serie NX


* Leverbaar met een uitgangsvermogen van 30, 40 en 60 kVA, met een rendement in double conversion-mode van 96 procent. Geschikt voor alle soorten van belasting: van inductief tot capaciteitsgebaseerd tot een cos phi van 1. Geïntegreerde isolatietransformator tot 60 kVA.


* Optioneel voorzien van een isolatietransformator die in het UPS-systeem is gemonteerd.


* LIFE(TM).net is mogelijk voor bewaking op afstand en 24x7-diagnose.

Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), levert software, hardware en diensten die de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van datacenters en installaties in de gezondheidszorg en industrie optimaliseren. Emerson Network Power is een betrouwbare leverancier van slimme infrastructuurtechnologieën. Het bedrijf biedt innovatieve beheeroplossingen voor datacenterinfrastructuren, die de kloof tussen IT en facility management dichten. De oplossingen voorzien in optimale efficiëntie en beschikbaarheid, ongeacht de capaciteitseisen. Emerson Network Power ondersteunt zijn oplossingen wereldwijd met een eigen serviceorganisatie. Meer informatie is beschikbaar op www.EmersonNetworkPower.com.