Ingezonden persbericht


Maandag 7 november 2011

Zillertal Arena beste wintersportgebied in de Alpen

Zillertal Arena eindigde op de eerste plaats in de internationale Ski Area Test 2010/2011. Hiermee is Zillertal Arena het beste wintersportgebied in de Alpen en een waar skiparadijs voor het hele gezin. Op het gebied van: kwaliteit, service, veiligheid en innovatie scoorde Zillertal de hoogste cijfers. Zillertal liet concurrenten uit Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Italië en Frankrijk achter zich.

De Ski Area Test wordt sinds het seizoen 1996/1997 gehouden en beoordeelt verschillende aspecten van een wintersportgebied, zoals de klantvriendelijkheid van de medewerkers, de veiligheidsmaatregelen, de kwaliteit van de liften en pistes, het gebruik van sneeuwmachines en het aanbod van skischolen, evenementen, skihutten en sportwinkels. Meer over de test: www.skiareatest.com.

Nieuw dit seizoen
In de afgelopen elf jaar investeerde Zillertal Arena voor een bedrag van 138 miljoen euro. Deze investering heeft zich vertaald in allerlei innovaties en nieuwigheden. Zo ook voor het winterseizoen 2011/2012.

Neem de Gipfelbahn Königsleiten, een moderne 8-persoonsgondel met stoelverwarming die de 4-persoonsgondel (Königsleiten 2000) vervangt. Oostenrijks eerste kabelbaan met oranje panoramaglas gaat naar het bergstation op de Königsleitenspitze en geeft zelfs een grijze winterdag een zonnig tintje.

De Rosenalmlift in Zell (dalstation) heeft een geïntegreerde skibusterminal met nieuwe indoorkassa's, zodat mensen niet buiten in de rij hoeven te staan. De entree heeft roltrappen gekregen en de service is beter dan ooit. Ook is een nieuwe sportzaak, skiverhuur en een skidepot geopend. Lekker eten en drinken kan in het nieuwe restaurant.

Kreuzwiese-actiepark
Snowboarders en actiefanaten kunnen hun hart ophalen in het Kreuzwiese-actiepark. Met zijn steile bochten, waves en jumps zorgt de nieuwe Snakerun voor een adrenalinekick. Beginners kunnen hun techniek veilig oefenen met de nieuwe Funsport-AIRBAG die garant staat voor een zachte en veilige landing. Het is de eerste die in Zillertal in gebruik wordt genomen.

Nog meer sneeuwmachines
Dit seizoen is het aantal sneeuwmachines verder uitgebreid. Dit betekent een maximaal gegarandeerde sneeuwzekerheid in het Kreuzwiese-gebied en op de Gerlosplatte. Zowel skiërs als snowboarders kunnen hier genieten van perfecte pistes.

Geen foto- maar videofinish
In Königsleiten kunnen twee tot vier skiërs tegen elkaar strijden op de nieuwe permanente ski- en boardercrosspiste. Hun afdaling is terug te zien op video. Het filmpje is gratis te downloaden door je skipasnummer in te voeren op www.zillertalarena.com. Zell en Gerlos hebben ook 'skiMovie-pistes'.

Eerste zonne-energiecentrale
Zillertal Arena heeft met de eerste zonne-energiecentrale op de Gerlosser Vorkogel een substantiële milieu-investering gedaan. Met de opgewekte energie kunnen bijna 160.000 mensen op een CO2-neutrale en duurzame manier naar de sneeuwpret worden vervoerd. Na sluitingstijd wordt de opgewekte elektriciteit (jaarlijks 35.000 kWh) aan het openbare elektriciteitsnetwerk geleverd.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht