Ingezonden persbericht


Maandag 7 november 2011
Amsterdam, Melkweg & Stadsschouwburg amsterdam

Politiek Doorhalen

OP DE PRESIDENT'S NIGHT EN HET ALL AMERICAN BREAKFAST 2012

Amerikaanse presidentsverkiezingen live in de Melkweg en Stadsschouwburg Amsterdam. Voorverkoop is gestart!

Over een jaar, op 6 november 2012, kiezen de Amerikanen hun president. Dat wordt gevierd in de nacht van 6 op 7 november 2012 in de Melkweg en Stadsschouwburg Amsterdam. Er staat veel op het spel. Weet Obama zijn kiezers uit 2008 het vertrouwen te geven? Of wint zijn Republikeinse tegenstander? Tijdens de President's Night in de Melkweg en het aansluitende All American Breakfast in Stadsschouwburg Amsterdam staat alles in het teken van deze cruciale verkiezingen.

Op 6 en 7 november 2012 vormen de Melkweg en de Stadschouwburg het decor van een multimediale 'War Room'. Tijdens de President's Night draait alles om de exit polls, maar wordt er ook teruggeblikt op de campagnestrategieën van de rivaliserende kampen, de rol van de media en de politieke context. Direct aansluitend organiseert de Stadsschouwburg in de Rabozaal het All American Breakfast, waar de echte die hards een eerste eitje stukslaan op de definitieve verkiezingsuitslag. Wat betekenen de uitslagen voor Amerika en voor de internationale verhoudingen?

In 2004 en 2008, tijdens de eerste en tweede editie van de President's Night en het All American Breakfast, waren zowel de Stadsschouwburg als de Melkweg volledig uitverkocht. Een gefascineerd publiek verruilde zijn nachtrust voor het Amerikaanse verkiezingsgeweld tussen de Democratische en Republikeinse kampen. Bezoekers die dit niet willen missen, kunnen nu al één jaar van tevoren kaarten kopen via www.melkweg.nl en www.ssba.nl.

President's Night All American Breakfast
Melkweg Stadsschouwburg Amsterdam
Dinsdag 6 november 2012 - Woensdag 7 november 2012 Aanvang 19:30 uur Aanvang 07:00 uur

Organisatie
De President's Night en het All American Breakfast is een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam, Melkweg en campagnebureau BKB.