Ingezonden persbericht


Rotterdam, 7 november 2011

Zadkine helpt school in Kenia

Deze week worden vanuit Zadkine Centrum twee containers met schoolbanken en stoelen verscheept naar het Kiambu Institute for Science and Technology, een vmbo-mbo school voor techniek in Kenia. Door het opknappen van de locatie Benthemstraat 6, een van de gebouwen van Zadkine, kan Zadkine helpen met de schoolinrichting.

Vandaag zijn de containers voor Kenia gevuld. De verwachting is dat 12 tot 15 leslokalen ingericht kunnen worden dankzij de bijdrage van Zadkine.

Initiatiefnemer is docent Ed Slui. Via vrijwilligerswerk bij de PUM - een project voor uitwisseling van managers van VNO-NCW deed hij een opdracht in Kenia. Hij vernam afgelopen zomer dat er in Kiambu geld was voor een schoolgebouw, maar middelen voor schoolbanken en stoelen ontbraken. De school ligt circa 10 kilometer van de hoofdstad Nairobi.

Zadkine denkt hakuna matata

Ed Slui en locatie-directeur Rob de Jong zijn opgetogen dat het zo snel gelukt is iets concreets te doen voor de school in Kenia. Het instituut is in korte tijd gegroeid van 700 tot 1500 leerlingen dankzij een enthousiaste directeur. "Het sturen van onze schoolmiddelen is typisch Rotterdams - hakuna matata. Dat betekent 'geen zorgen, wees gelukkig! We leven hier in rijkdom, terwijl ze daar erg blij zijn met onze schoolbanken en stoelen. Deze zijn nog van goede kwaliteit. Zo helpt Zadkine een school in Kenia", aldus Ed, die verbonden is aan Zadkine Centrum, opleiding Horeca.

EINDE PERSBERICHT