Ingezonden persbericht


Hilversum, 7 november 2011

Nominaties 50e Buma Harpen Gala bekend

Ferry Corsten, Marianne Weber, Van Dik Hout, Ernst Jansz, Racoon, Claudia de Breij en De Jeugd van Tegenwoordig zijn genomineerd voor een Buma Gouden Harp. De Buma Gouden Harpen zullen volgend jaar mei worden uitgereikt tijdens de live tv-uitzending van het Buma Harpen Gala dat daarmee haar 50-jarig jubileum viert. Hiermee is het één van de oudste muziekevenementen van Nederland.

De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse muziek. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt, en de winnaar wordt gekozen door collega componisten en tekstschrijvers die aangesloten zijn bij Buma/Stemra. In de afgelopen jaren hebben o.a. Kane, Jan Smit, Armin van Buuren en Krezip de prijs in ontvangst mogen nemen.

Naast de Buma Gouden Harpen worden onder andere de Buma Zilveren Harpen, en de Buma Exportprijs uitgereikt. De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge, scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd. De Buma Exportprijs wordt jaarlijks toegekend aan de artiesten en auteurs die het meest succesvol zijn met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.

www.bumaharpengala.nl