Rijksoverheid

Nederland en Verenigd Koninkrijk bespreken samenwerking in EU

Nieuwsbericht | 07-11-2011

De Nederlandse en Britse standpunten over Europa tonen veel overeenkomsten. Beide landen zoeken daarom naar intensieve samenwerking in de Brusselse onderhandelingen. Minister Rosenthal sprak vandaag in Den Haag met de Britse minister van Europese Zaken Lidington, die morgen ook wordt ontvangen door staatssecretaris Knapen.

Rosenthal sprak met Lidington over de stand van zaken rondom de uitbreiding van de EU, onder andere de besluitvorming in december over het verlenen van kandidaat-lidmaatschap status aan Servië en het bezoek van minister-president Rutte volgende week aan het Verenigd Koninkrijk, dat vooral in het teken staat van de economische betrekkingen met het VK.

Morgen spreken Knapen en Lidington onder meer over het voorkomen van een nieuwe eurocrisis in de toekomst. De bewindslieden zijn het eens dat de crisis niet mag leiden tot een splijting tussen eurolanden en niet-eurolanden. `Versterking van het economisch bestuur in Europa is van cruciaal belang voor alle 27 lidstaten', volgens Knapen. Ook de meerjarenbegroting van de EU zal onderwerp van gesprek zijn. Lidington bij Rosenthal