Socialistische Partij

3000 Ossenaren roepen politiek op om socialer te kiezen


07-11-2011 * De afgelopen weken zijn er op verschillende plaatsen in Oss protestkaarten verzameld tegen de begrotingsplannen van het college van B&W. Ruim 3000 ossenaren hebben een kaart ingevuld om te protesteren tegen de dreigende bezuinigingen op zowel de zorg en het sociale beleid als op het Osse culturele leven. De actie was een initiatief van de Osse SP en is opgepikt door organisaties en verenigingen in Oss die zich zorgen maken over de drastische plannen van het college.

Uit de reacties blijkt overduidelijk dat de Osse bevolking de bezuinigingsdrift van het college niet steunt. Vooral de aangekondigde bezuinigingen op zorg en sociaal beleid worden afgewezen. Ook de kaalslag voor cultureel Oss valt in slechte aarde.

Komende donderdag wordt de begroting behandeld in de gemeenteraad. Dinsdagavond vergaderen de meeste Osse fracties over de plannen. Voorafgaand aan die vergaderingen gaat de SP de mening van de bevolking onder de aandacht van de politiek brengen. De 3000 protestkaarten zullen dinsdag rond 18.00 uur opgehangen worden bij de ingangen van het gemeentehuis zodat de raadsleden er nog kennis van kunnen nemen voor zij hun beslissingen nemen. Op vele kaarten hebben mensen niet alleen een handtekening geplaatst maar hun argumenten gegeven waarom het anders moet. De SP hoopt dat de andere raadsleden de moeite nemen om daar kennis van te nemen.