Gemeente Halderberge


Energiemarkt op 8 november

Op vrijdag 30 september om 11.30 uur overhandigt wethouder Jan Akkermans het scholenproject "Energie bewust, thuis besparen" aan de directeur en leerlingen van basisschool de Steiger in Stampersgat als zijnde het startschot voor de lokale dorpsactie in Stampersgat. De centrale boodschap van de energiecampagne "Energie bewust, thuis besparen" is dat iedereen energie kan besparen in en rond de eigen woning. Thuis bewuster omgaan met energie is het beginpunt van verandering. Vermindering van energieverbruik heeft tot gevolg dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien verlaagt het de energierekening! Op gemeentelijk niveau wordt de boodschap uitgedragen via de gemeentelijke websites en basisscholen.

Regionale energiecampagne

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Halderberge, Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk, Rucphen, Woensdrecht en Tholen in samenwerking met de lokale woningstichtingen, dorpsraden, wijkcommissie en basisscholen en met financiële ondersteuning van de provincie Noord-Brabant. Aan de invulling werken diverse bedrijven mee die actief zijn op het gebied van energie en besparing.

Energiemarkt

De campagne omvat diverse activiteiten, waarbij op een effectieve manier bewustwording en informatievoorziening centraal staan. Binnen Stampersgat worden bewoners, scholieren en bedrijven gemobiliseerd, en met elkaar in contact gebracht tijdens een energiemarkt. De energiemarkt vindt plaats op dinsdagavond 8 november in dorpshuis/basisschool de Steiger in Stampersgat. De energiemarkt in Stampersgat krijgt vorm in overleg met Samenstichting Stampersgat, Bernardus Wonen, basisschool de Steiger en de gemeente Halderberge. Energietips op www.halderberge.nl

Op de webpagina Energiebesparing leest u meer over energiebesparing.