Kamer van Koophandel

Innovent Midden-Brabant: voor innovatieve ondernemers over slimmer samenwerken

dinsdag 18 oktober 2011

Gratis bijeenkomst voor mkb'ers op 8 november in Tilburg

Innovaties en slimmer samenwerken leiden tot meer omzet en minder kosten. Maar hoe doe je dat en waarom precies? Daarover gaat de gratis bijeenkomst Innovent Midden-Brabant, voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf op dinsdag 8 november in het Midi Theater te Tilburg. Zo geeft hoogleraar Marius Meeus (Tilburg University) praktische tips en zijn er verschillende workshops voor en door ondernemers. De bijeenkomst is een initiatief van de Kamer van Koophandel Brabant, Syntens Innovatiecentrum en Tilburg University en een vervolg op het succesvol Innovent-evenement voor Midden-Brabant van vorig jaar.

Slimmer samenwerken kan mkb'ers veel voordelen bieden. KvK Brabant, Syntens en Tilburg University bieden daarom een gratis bijeenkomst aan met veel concrete informatie. Ondernemers krijgen praktische tips en trucs aangereikt van deskundigen om nog slimmer te kunnen samenwerken en innoveren.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: open innovatie, design en mkb, samenwerking, personeelsbeleid in het mkb en het slim gebruik maken van de kennis van de Tilburg University. Kees Scheepens, oprichter van Scheepens reclame adviseurs, en Jeroen Erven, (mede)eigenaar en projectuitvoerder van Central Point Brabant (kwekerscollectief Green Logistics & Services), vertellen aan de hand van concrete voorbeelden hoe zij successen behaalden binnen en buiten hun bedrijf. Marius Meeus, hoogleraar van de Tilburg University, maakt aan de hand van voorbeelden duidelijk wat de waarde van wetenschap kan zijn voor een bedrijf. Door handig gebruik te maken van de nieuwste inzichten op het gebied van innoveren en samenwerken kunnen flinke sprongen voorwaarts worden gemaakt.

Na het inspirerende verhaal van Marius Meeus kunnen mkb'ers deelnemen aan diverse workshops. Tijdens en na de workshops is er bovendien gelegenheid tot het stellen van vragen aan ervaringsdeskundigen of het uitwisselen van ervaringen met collega-ondernemers. Na afloop van de bijeenkomst is er een netwerklunch.

Voor meer informatie en aanmelding ga naar:
www.kvk.nl/innoventmiddenbrabant. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De toegang is gratis.

Bron: KvK