Wageningen Universiteit en Researchcentrum 8 nov 2011 20:00

Locatie: De Leeuwenborch, Hollandseweg 1, 6706 KN Wageningen
Organisatie: Studium Generale

Lezing: De invloed van laag frequente electromagnetische velden (mobieltjes, WIFI) op het immuunsysteem en de mogelijke consequenties voor de gezondheid.

Huub Savelkoul, Wageningen University

---

De fysica stormt met grote vaart de biologie en dus Wageningen in. Al 15jaar is er een NMR-faciliteit (Moleculaire Fysica) en binnenkort komt er een MRI t.b.v. het onderzoek in het Restaurant van de Toekomst. Het komende jaar besteedt Studium Generale aandacht aan âDe Fysica van het Levenâ, en we beginnen met een serie over Humane Gezondheid.

Biofysische geneeskunde is een specialisatie binnen de Complementary and Alternative Medicine, waarmee het lichaam als geheel wordt behandeld via biologisch elektromagnetisme. Twee wetenschappelijke ontwikkelingen staan aan de basis hiervan. De eerste is de ontdekking van biofotonen (licht uit cellen) en dat deze een belangrijke fysiologische functie vervullen binnen ons lichaam. De tweede, waarbij de elektroacupunctuur een belangrijke rol heeft gespeeld, is de ontdekking dat in ons lichaam elektromagnetische signalen voorkomen die een apart biologisch regulatieniveau vormen.

Biologisch elektromagnetisme kan de sleutel zijn naar ongekende ontwikkelingen binnen de geneeskunde en het kan de brug vormen voor de integratie van complementaire en reguliere geneeskunde.
---

Lezingserie Studium Generale:


1 november: De wetenschappelijke basis van de Biofysische Geneeskunde Nico Westerman, arts

8 november: De invloed van laag frequente electromagnetische velden (mobieltjes, WIFI) op het immuunsysteem en de mogelijke consequenties voor de gezondheid.
Huub Savelkoul, Wageningen University

15 november: De rol van elektromagnetisme en (bio)fotonen op celfuncties voor gezondheid
Wilfried van Walt van Praag, arts

---