Erasmus Universiteit Rotterdam

Dies Natalis Erasmus Universiteit Rotterdam

Datum
Van: 08 november 2011 15:15
Tot: 08 november 2011 18:00

---

Locatie:
Woudestein, aula

Toelichting
Viering van het 98e Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eredoctoraat voor Lord Rodger

Lord Rodger van Earlsferry krijgt een postuum een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Hij was één van de meest vooraanstaande juristen in het Verenigd Koninkrijk. Nabestaanden van Lord Rodger nemen het eredoctoraat in ontvangst tijdens de viering van de 98e Dies Natalis (verjaardag) van de Erasmus Universiteit Rotterdam op dinsdag 8 november 2011.

Traditiegetrouw is tijdens de Diesviering het podium gereserveerd voor één van de faculteiten van de EUR. Dit jaar staat Erasmus School of Law (4.500 studenten en 320 personeelsleden) centraal. Op aanbeveling van deze faculteit verleent de Erasmus Universiteit Rotterdam een eredoctoraat aan Lord Rodger voor zijn uitgebreide kennis en expertise en de combinatie van zijn uitmuntendheid als rechter en geleerde. Hij aanvaardde deze eer met plezier. Zijn neef zal het eredoctoraat in ontvangst nemen.

Lord Rodger van Earlsferry was een van de meest vooraanstaande leden van de advocatuur in het Verenigd Koninkrijk. Hij had een indrukwekkende carrière in de rechterlijke macht en aan de universiteit. Zo was Lord Rodger lid van het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk. Bovendien was hij een gerenommeerd expert in het Romeinse recht en publiceerde hij regelmatig op het gebied van het Romeins goederenrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Grensoverschrijdend
Het programma tijdens de 98e Dies Natalis sluit aan bij het interdisciplinaire karakter van het onderwijs en onderzoek van ESL. Traditionele grenzen worden overschreden, recht wordt geplaatst in een economische en sociologische context. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het programma 'Behavioural Approaches to Contract en Tort', waarbij op ambitieuze wijze de grenzen van het juridisch onderzoek worden verlegd naar meerdere disciplines.

Prof.dr. Willem van Boom, hoogleraar civiel recht, vertelt in zijn rede meer over dit innovatieve onderzoek. Prof.dr. Jeffrey Rachlinski, hoogleraar Empirical Legal Studies in de Erasmus School of Law, gaat in op de vraag hoe intuïtie onder meer advocaten en rechters misleidt. Prof.dr. Henk Schmidt, rector magnificus van de EUR, verzorgt de Dies-lezing, over de profilering van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De 98e Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt plaats op dinsdag 8 november, vanaf 15.15 uur. Het volledige programma en inschrijven via deze link.