Gemeente Sluis

Zeeuws-Vlaamse gemeenten organiseren startersavond op 8 november in Terneuzen

KvK en Zeeuws-Vlaamse gemeenten organiseren startersavond op 8 november in Terneuzen

Zeeuws-Vlaamse starters klaargestoomd voor succes

Het aantal starters in Zeeuws-Vlaanderen is licht gegroeid. Zo zijn er in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer dan 439 jonge ondernemers voor zichzelf begonnen in de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Een groei van zo'n 3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Toch blijkt dat de helft van deze starters binnen vijf jaar er de brui aan geeft door gebrek aan succes. Tijdens de Week van de Starter organiseert de Kamer van Koophandel en de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis op dinsdagavond 8 november de bijeenkomst `Starten met succes in Zeeuws-Vlaanderen' in Bio Base Europe Training Center in Terneuzen.

Ondernemers willen natuurlijk succesvol zijn en geld verdienen. Vooral een eigen bedrijf in de persoonlijke dienstverlening en de detailhandel Zeeuws-Vlaanderen zijn erg in trek. Maar er komt veel om de hoek kijken om van een eigen zaak een succes te maken. Daarom ondersteunen de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst en de Kamer van Koophandel ondernemers in de dop en net gestarte ondernemers met deze gratis bijeenkomst.

Tijdens deze avond wordt het huidige ondernemersklimaat en de kansen voor een eigen zaak in Zeeuws-Vlaanderen in beeld gebracht. Ook staan er verschillende ervaren ondernemers uit de regio op het programma. Naast Angelo de Mul van AWWS (Kapellebrug) vertellen Wout den Doelder van woutServicepoint (Nieuwvliet) en Wouterien Dees van Wow Fashion (Zaamslag) over het succes, maar ook de valkuilen van hun eigen bedrijf.

Daarnaast komen onderwerpen aan bod waar een startende ondernemer mee te maken krijgt zoals financiering, verzekeringen, belastingen en marketing. Verschillende vakspecialisten uit de gemeente staan klaar om in te gaan op persoonlijke vragen als heb ik een goed product? Waar zitten mijn concurrenten? Wat is een goede locatie voor mijn bedrijf? En, niet te vergeten...hoe kom ik aan klanten?

Op de avond zijn verschillende organisaties aanwezig die de ondernemer verder helpen zoals Rabobank, ABN AMRO, ABAB, Cows en Stars en de Belastingdienst.

De bijeenkomst in het Bio Base Euro Training Center in Terneuzen begint om 17.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Ondernemers uit de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst kunnen zich voor deze gratis bijeenkomst aanmelden op www.kvk.nl/startterneuzen.


---

_______

Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland

Marc Volleman, T (0118) 67 35 34 M (06) 42 29 90 86. E marc.volleman@kvk.nl