Gemeente Barneveld


Informatiebijeenkomst over veiligheid en inbraakpreventie in Voorthuizen

De gemeente Barneveld organiseert op dinsdag 8 november 2011 een informatiebijeenkomst over veiligheid en inbraakpreventie. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners uit Voorthuizen. Tijdens de bijeenkomst vertelt onder andere een ex-inbreker over zijn ervaringen-van-vroeger én geeft de aanwezigen aan de hand van voorbeelden uit Voorthuizen tips over inbraakpreventie. De avond wordt gehouden in Dorpshuis 't Trefpunt aan de Roelenengweg en begint om 19.45 uur.

Wat doet de gemeente en wat kunt u zelf doen?
De gemeente Barneveld organiseert de informatiebijeenkomst, omdat het aantal inbraken in de gemeente Barneveld en in de omliggende dorpen is gestegen. Wie weleens te maken heeft gehad met een inbraak, weet hoe vervelend dat is. Alleen al het feit dat iemand in de woning is geweest en aan de spullen heeft gezeten, zorgt voor een onveilig gevoel dat niet zómaar voorbij is.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u informatie over wat gemeente en politie doen op het gebied van veiligheid en inbraakpreventie, maar ook hoe u daar zélf een bijdrage aan kunt leveren. U kunt daarbij denken aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of Selecta DNA, een onzichtbare vloeistof met unieke kenmerken waarmee u uw waardevolle spullen kunt markeren. Wanneer waardevolle spullen worden gestolen, vindt de politie door middel van dit unieke materiaal de eigenaar snel terug.

Een expert aan het woord...
De informatiebijeenkomst wordt, zoals gezegd, ook bijgewoond door iemand, die in het verleden moeite had om van andermans spullen af te blijven. Hij vertelt, vanuit de praktijk in Voorthuizen waar hij 's middags heeft rondgelopen, hoe het inbrekers soms héél gemakkelijk wordt gemaakt om ergens naar binnen te komen.