Gemeente Oldebroek


Behandeling begroting door de gemeenteraad

Op dinsdag 8 november a.s. behandelt de gemeenteraad van Oldebroek de begroting 2012. Een belangrijk moment, want dan worden het financiële huishoudboekje en de plannen van de gemeente voor volgend jaar besproken.

De fracties van de politieke partijen in de gemeenteraad geven dit jaar voor het eerst hun mening vooraf over de begroting en het beleid van de gemeente. Deze 'algemene beschouwingen' zijn te vinden op de gemeentelijke website. Hier vindt u de Algemene Beschouwingen.

De eerste, korte reacties van de fracties naar aanleiding van de begroting zijn:

"Bestuurlijke en financiële randvoorwaarden moeten zorg dragen voor een overheid als betrouwbare partner voor een participerende samenleving!" (ChristenUnie)

"Via samenwerking bouwen aan vergroting van eigen verantwoordelijkheid van de samenleving." (SGP)

"Oldebroek moet weer meetellen! Met de begroting voor 2012 wordt hier goed aan gewerkt door bijvoorbeeld het invullen van open plekken (Amsberg, Koops), ontwikkeling recreatie en toerisme, knopen doorhakken over samenwerking met buurgemeenten. Als de gemeente de energie van de inwoners weet te bundelen, moet het lukken!" (CDA)

"Begroting 2012 lijkt stilte voor de financiële storm. Of zorgt de wisseling van bestuur daadwerkelijk voor klimaatverandering?" (ABO)

"Volgens ons moet je starters- en seniorenwoningen bouwen en niet kiezen voor dure villa's zoals dit college doet. Als je kansen van toerisme en recreatie voor onze gemeenschap wilt pakken, moet je die ondernemers stimuleren. Niet belemmeren." (PvdA)

"Met veel beloven en weinig geven, laat het Oldebroekse college de burger in vreugde leven!" (VVD)

Wilt u meer lezen over de opvattingen van de partijen in de gemeenteraad over begroting en beleid, kijk dan via de genoemde link naar de algemene beschouwingen op de website.

De openbare behandeling van de begroting op 8 november begint om 16.00 uur 's middags. Na een pauze van 18.00 - 19.30 uur gaat de bespreking 's avonds door. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn in de raadszaal van het gemeentehuis.

Hier vindt u de agenda en de bijbehorende stukken.

Uitzending raadsvergadering
De raadsvergadering is rechtstreeks te volgen via internet. Op de dag van de raadsvergadering vindt u rechts op de startpagina van www.oldebroek.nl een knop 'beluisteren raadsvergadering'. Klikt u daarop, dan komt u direct in het scherm van de geluidsuitzending. Om 16.00 uur begint de vergadering en start de uitzending automatisch.