Waterschap Brabantse Delta


Inloopavond Jagersrust 8 november

Op dinsdag 8 november organiseert waterschap Brabantse Delta samen met Natuurmomenten een inloopavond over de inrichting van het zuidwestelijke gedeelte van het gebied Jagersrust: Moseven-Heiloop. Op deze avond wordt het projectplan toegelicht en het uiteindelijke resultaat voor dit deelgebied geschetst. De twee uur durende inloop begint om 19.30 uur en vindt plaats in de kleine kapel van de Onze Lieve Vrouwe Abdij aan de OLV Duinenlaan in Ossendrecht.

Inrichting

Het gebied Jagersrust ligt op de Brabantse Wal tussen Woensdrecht en Hoogerheide. In een gedeelte van dit gebied wordt volgend jaar 25 hectare voormalige landbouwgrond ingericht als natuurgebied. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor water en natuur. Zo worden onder andere in het gebied Moseven-Heiloop één kilometer aan beken en kreken hersteld, waterberging ingericht met een totale oppervlakte van vijf hectare en één ven: de Moereven hersteld. Bermsloten langs de Groene Papagaai en Abdijlaan worden minder diep gemaakt en oevers van beken en kreken flauw aflopend gemaakt. Dit alles is nodig om regen- en grondwater langer vast te kunnen houden in het deelgebied van ongeveer 50 voetbalvelden groot. Om de waterkwaliteit in de Heiloop te verbeteren, legt het waterschap een omleidingsloot aan. Hierdoor wordt het landbouwwater gescheiden van het natuurwater in de Heiloop.

Inbreng

Tijdens de inloopavond licht het waterschap samen met de partners de uit te voeren maatregelen toe. Het projectplan ligt van 2 november tot en met 14 december ter inzage bij het waterschapskantoor, Bouvignelaan 5 in Breda en het gemeentekantoor Woensdrecht, Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. Het waterschap werkt voor dit project nauw samen met Natuurmonumenten, Evides, gemeente Woensdrecht en DLG. Het waterschap verwacht in het voorjaar 2012 te starten met de herstelwerkzaamheden.

Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant.

-

Overzichtskaart in te richtend deelgebied Jagersrust


* overzichtskaart.pdf (113 Kb)