Gemeente Echt-Susteren


Gouverneur Bovens bezoekt gemeente Echt-Susteren

Dinsdag 8 en woensdag 9 november brengt Gouverneur Bovens een bezoek aan de gemeente Echt-Susteren. Het college van B&W wenst de gouverneur een goed beeld te geven van de gemeente Echt-Susteren, waar het prettig wonen, leven, werken en recreëren is. In de twee dagen dat de gouverneur een bezoek brengt aan de gemeente gaat hij dan ook op verschillende terreinen kennismaken met de gemeente Echt-Susteren.

Dinsdag 8 november vindt er eerst een kennismaking plaats met het College van B&W. Daarna gaat de Gouverneur samen met burgemeester Hessels en gemeentesecretaris van Balkom een bezoek brengen aan het Asielzoekerscentrum (AZC) en aan Stichting Pergamijn. Stichting Pergamijn is een organisatie die
ondersteuning op maat biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Deze mensen spelen, evenals de asielzoekers van het AZC een volwaardige rol in de gemeente Echt-Susteren. âs Avonds staat er een ontmoeting op het programma van het gezelschap met de burgemeesters uit de Euromosa gemeenten. Door onze geografische positie als knooppunt en scharnier tussen zowel de regio Midden-Limburg, Westelijk Zuid-Limburg en de gemeenten Maaseik, Waldfeucht, Selfkant en Gangelt in Euromosa verband is samenwerking met deze regioâs van groot belang.

Woensdagochtend start het gezelschap samen met ondernemers uit de gemeente Echt-Susteren met een ontbijt op landgoed Hommelheide. Vervolgens gaat een select gezelschap verder op de solex de omgeving verkennen. Tijdens de rit zal een bezoek gebracht worden aan de Amelbergakerk. De Amelbergakerk in Susteren is verheven tot basiliek. In de Basiliek bevindt zich het graf van de heilige Amelberga van Susteren en het is een van de bijzonderheden die de gemeente Echt-Susteren te bieden heeft. Na het bezoek aan de Basiliek vervolgt het gezelschap haar tocht per solex naar Animal Embryo Center Diergaerderhof. Een hightech organisatie, die wereldwijd bekendheid geniet en een belangrijke rol vervult in Limburg als paardensportregio. Daarna volgt er een presentatie over de A2 visie en de daarbij horende ontwikkelingen rondom het bovenregionaal bedrijventerrein. Het bezoek eindigt met een bezoek aan het trefcentrum Edith Stein, de in 1987 heilig verklaarde karmelietes met joodse wortels, die in 1942 vanuit haar klooster in Echt werd afgevoerd naar Auschwitz en daar door de naziâs werd vermoord.

De gemeente hoopt met haar programma in twee dagen een goed beeld te kunnen geven van Echt-Susteren als veelzijdige gemeente.

Â