Op innovatiereis naar de organisatie van morgen

Persbericht van Stichting Nederlands Centrum Sociale

Innovatie
Persuitnodiging NCSI event op 8 november 2011

Hoe verhoog je het innovatievermogen van een organisatie? Hoe creëer je waarde met kennis? En hoe kan het leiderschapsproces op basis van co-creatie vormgegeven worden? Op deze en andere thema's concentreren 20 teams uit verschillende organisaties zich tijdens het jaarlijkse evenement van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI). Deelnemende organisaties zijn onder meer Achmea, twee ministeries, Apollo Vredestein, de Nationale Denktank, SVB en Vestia.

Op 8 november 2011 organiseert het NCSI in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam haar landelijke evenement onder de titel 'Destination: Innovation. Schets de contouren van uw toekomstige organisatie'. Tijdens dit dynamische evenement verkennen 20 teams van ongeveer 6 personen de weg naar nieuwe kansen voor de eigen organisatie. Deelnemers gaan aan de slag met een eigen vraag of idee binnen een specifiek thema en nemen na afloop een concrete uitwerking mee naar huis om de eigen organisatie sociaal innovatiever te maken.

Sociale innovatie is gericht op vernieuwing van arbeidsrelaties en organisaties, vergroten van arbeidsproductiviteit en ontplooiing van talenten. Wat betekenen thema's als 'gedeeld leiderschap' en 'new world of work' voor de inrichting van organisaties? Wat betekent het voor de samenwerkingsrelaties binnen organisaties en wat voor de medewerkers? Tijdens Destination: Innovation 2011 gaan teams op zoek naar antwoorden en schetsen daarmee de contouren van hun toekomstige organisatie. Een jury beoordeelt aan het eind van de dag de ideeën op creativiteit en toepasbaarheid. Per thema wordt een activerende prijs uitgereikt om de invoering van de ideeën bij de winnende organisatie te stimuleren.

NCSI
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum dat kennis over sociale innovatie produceert, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

*

Links:
http://www.ncsi.nl/nl/actie/destination-innovation


Razende Robot Reporter