Gemeente Stede Broec

Dansproject voor 65-plussers

03-11-2011 'Mag ik deze dans van u?' is de landelijke campagne van Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) waarmee wordt geprobeerd zoveel mogelijk 65-plussers in beweging te krijgen.
Meer beweging vermindert het aantal valongevallen en het houdt mensen langer gezond en zelfstandig. Elk jaar komen er 72.000 65-plussers op een spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis terecht doordat ze zijn gevallen. Meer bewegen helpt dit soort incidenten voorkomen.

Stichting Consument en Veiligheid en NISB komen samen met de campagne 'Mag ik deze dans van u?' Samen met Olga Commandeur van 't televisieprogramma Nederland in beweging, nodigen zij alle 65-plussers van Nederland uit om een dansfeest in de buurt te bezoeken.

Gemeente Stedebroec, Sportservice WestFriesland en GGD Hollands Noorden bundelen hun krachten en organiseren in samenwerking met Dance Masters van der Linden uit Grootebroek op dinsdag 8 november om 14.00 uur een bijzonder dansfeest met de bedoeling zo veel mogelijk 65-plussers aan de zwier te krijgen.

Het feest is gratis en voor iedereen toegankelijk. Familie, vrienden en buren zijn ook welkom om weer net als vroeger eens lekker een dansje te maken. Op deze middag wordt er voor hen die niet eerder hebben gedanst of alles van vroeger vergeten zijn, een eenvoudige korte les opgezet, zodat iedereen in de gelegenheid is om echt te dansen. Verder kunt u kennis maken Zumba Gold, de nieuwste rage Zumba, maar dan speciaal gericht op de 55 plussers.

Bij voldoende animo wordt er in december nogmaals een speciaal kerstsoiree voor 65-plussers georganiseerd en kan zelfs in januari 2012 worden gestart met stijldanslessen en Zumbalessen speciaal voor belangstellenden.

Kom 8 november om 14.00 uur naar de dansschool om kennis te maken met verschillende dansvormen en een gratis kop koffie bij Dance Masters van der Linden aan de Industrieweg 35b in Grootebroek. 03-11-2011