Gemeente Lansingerland

Lawaaiige Boeing 727 landt morgenmiddag op Rotterdam The Hague Airport

Dinsdag 8 november 2011, om ongeveer 16:30 uur, zal een regeringsdelegatie uit Burkina Fasso voor een bezoek aan ons land aankomen op Rotterdam The Hague Airport. De vlucht is gepland met een ouder, lawaaiig, vliegtuig van het type Boeing 727.

Het vliegtuig waarmee een regeringsdelegatie uit Burkina Fasso arriveert is een ouder type vliegtuig dat al geruime tijd niet meer voor normale commerciële vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport wordt ingezet. De Boeing 727-200 is voorzien van twee nieuwere motoren en één oudere motor waarmee het net aan de in Europa geldende minimale geluidsnormen voldoet. Het vliegtuig mag (vanwege de geluidsproductie) op Rotterdam Airport alleen starten en landen tussen 08.00 en 18.00, eventueel kan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een ontheffing op deze beperking verlenen.

Rotterdam The Hague Airport heeft geen invloed op het gebruik van de luchthaven door overheidsvluchten, deze zijn (door Europese regelgeving in tegenstelling tot commerciële vluchten) vrijgesteld van de verplichting om voorafgaand aan de vlucht(en) een "slot" (toestemming om op een bepaald tijdstip te mogen landen of starten) aan te vragen. Commerciële vluchten met dit vliegtuigtype krijgen in principe geen slots op Rotterdam The Hague Airport meer toegewezen.

Het vertrek van bovengenoemd vliegtuig is gepland op woensdagmiddag a.s. rond 15.00 uur.