Centraal Bureau voor de Statistiek
CBS

Conjunctuurbericht, dinsdag 8 november 2011 9:30

Industrie boekt meer omzet

De industrie behaalde in september 13 procent meer omzet dan een jaar eerder. In augustus bedroeg de groei 16 procent. De door de industrie verkochte producten waren bijna 10 procent duurder dan in september 2010.

De transportmiddelenindustrie behaalde 37 procent meer omzet en de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie 24 procent meer. Ook in de basismetaal- en metaalproductenindustrie was de omzet hoger dan in september 2010, maar hier was de toename minder groot (8 procent). De voedings- en genotmiddelenindustrie realiseerde 7 procent meer omzet. In deze branche viel de toename volledig toe te schrijven aan hogere prijzen. De omzet van de elektrotechnische en machine-industrie was een fractie lager dan een jaar eerder.

In september werd op buitenlandse markten 15 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder en op de binnenlandse markt 10 procent meer. De toename van de in het buitenland gerealiseerde omzet is al ruim anderhalf jaar groter dan die van de omzet in eigen land.

Meer cijfers staan op de themapagina Industrie en energie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persdienst van het CBS. Tel. (070) 337 44 44
Fax (070) 337 59 71
E-mail: persdienst@cbs.nl