Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht, 08-11-2011

Twee keer ervandoor

DE MEERN/NIEUWEGEIN Een verdachte ging er op maandag 7 november meerdere keren vandoor.

Rond 06.25 uur vond er op de Rijksweg A12 ter hoogte van De Meern een kop-staartaanrijding tussen twee autos plaats. De achterste automobilist gingen ervandoor, terwijl de motorkap van zijn auto voor zijn voorruit zat. De verdachte vluchtte vervolgens via de A2 in de richting van Vianen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 08.15 uur de melding dat de auto op de Kribbemonde zou staan. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een man naar de auto toeliep en daar iets uitpakte. Toen de man de agenten zag, rende hij hard weg. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij daar een woning invluchtte. De agenten gingen de woning binnen, waarbij de verdachte er via de achterkant uit bleek te zijn gevlucht.

Meerdere agenten, waaronder een politiehondengeleider, en een helikopter werden ingezet bij de zoekactie naar de verdachte. Een hondengeleider zocht onder andere langs de Lek. Daarbij spoorde de hond de verdachte in een dichte rietkraag op. De verdachte, een 26-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, gaf zich bij het zien van de politiehond direct over.

De auto werd in beslag genomen en agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.

84 km/u in 30 km-zone

TULL EN T WAAL Een automobilist maakte het op maandagochtend 7 november wel heel bont: hij reed 84 km/u in een 30 km-zone.

Tussen 07.45 uur en 10.05 uur hield de politie met een lasergun een snelheidscontrole op de Waalseweg. In die tijd hielden twaalf automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van 30 km/u. Zij werden bekeurd.

Een 43-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed maar liefst 84 km/u. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongetje zoek

HOUTEN De politie heeft op maandagmiddag 7 november met onder andere een helikopter naar een jongetje gezocht.

Rond 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een 7-jarig uit Houten al twee uur werd vermist. Zijn ouders hadden de hele wijk al afgezocht en hadden zijn klasgenootjes gebeld, maar zonder resultaat.

Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter werden ingezet. De politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Toen de zoekactie net was gestart, verscheen het jongetje thuis. Hij bleek bij een schoolgenootje uit een andere klas te hebben gespeeld.